VIDEO. Delirul lui Codrin Ștefănescu, ultima vuvuzea a lui Dragnea, la adresa țintelor agresoarelor cu lactate de la DNA: „Sunteți râia, molima, boala aia nenorocitā” / DIGI 24 continuă să difuzeze în buclă fake news-ul cu „tabăra anti-Dragnea” care a ripostat cu ouă și iaurt


VIDEO. Delirul lui Codrin Ștefănescu, ultima vuvuzea a lui Dragnea, la adresa țintelor agresoarelor cu lactate de la DNA: „Sunteți râia, molima, boala aia nenorocitā” / DIGI 24 continuă să difuzeze în buclă fake news-ul cu „tabăra anti-Dragnea” care a ripostat cu ouă și iaurt

Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu, acolitul și ultimul susținător mai cunoscut al lui Liviu Dragnea, încearcă, cu disperare, să mențină spiritele încinse aruncând cu vorbe amenințătoare și jignitoare în spațiul public împotriva „reziștilor”, în speranța că astfel va reuși o „victimizare” credibilă a infractorului de la Rahova în ochii foștilor susținători, tot mai puțini ca număr. Cei doi au, cel mai probabil, un plan politic comun pe care speră să-l lanseze mizând pe această imagine de disident, erou, patriot și victimă a justiției, statului paralel și „hoardelor rezist” a lui Liviu Dragnea. 

De altfel, una dintre susținătoarele de la DNA a și strigat la un moment dat „Jos Justiția!”, practic rezumând perfect planurile de odinioară ale fostului lider PSD care spera să-și rezolve problemele penale subordonându-și politic justiția. 

„Bāi, reziștilor! Credeți cā dacā trimiteti doi papagali sa urle la poarta DNA, se mai sperie lumea? Nu, bāi reziștilor! Doar reușiți sa-i enervați pe toți, bāi canaliilor! Pentru cā lumea e sārācitā de voi, ingropatā in gunoaie și gândaci, cu salarii și pensii înghețate, cu afaceri pe butuci, fārā apā caldā in case, sufocatā de mizeriile pe care le faceți in fiecare zi! Lumea nu vā mai suportā, bāi reziștilor! Sunteți râia, molima, boala aia nenorocitā care incearcā sā paralizeze o țarā intreagā, sā ucidā felul nostru de a fi, sā ne îngenuncheze intereselor voastre personale! Nu mai merge, haștagilor! Gata!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa publică de Facebook. 

Planurile lui Ștefănescu și ale lui Dragnea beneficiază, în același timp, și de susținerea postului de televiziune Digi24 care, inclusiv, în jurnalul de marți dimineață, la aproape 24 de ore de la producerea evenimentelor din fața sediului DNA, provocate de susținătorii infractorului, continuă să dezinformeze precizând cu subiect și predicat că „susținătorii fostului lider social democrat și contestatarii acestuia au aruncat unii în alții cu ouă și iaurt”. Or, din imaginile difuzate chiar și de Digi24 rezultă clar că gestul a fost comis doar de tabăra pro-Dragnea. (mai multe detalii AICI despre cum a relatat deformat și neprofesionist, luni, Digi24, incidentele de la DNA)

În materialul video realizat de jurnalistul Mălin Bot puteți vedea în detaliu ce s-a întâmplat în fața sediului DNA și cum Jandarmeria, pe lângă că nu a intervenit împotriva persoanelor agresive cu jurnaliștii, s-a retras discret și a lăsat mai mulți indivizi să facă zid în jurul lui Dragnea, să împingă, să îmbrâncească și să lovească presa. 

Unul dintre agresori a încerca să-i smulgă lui Mălin Bot aparatul video cu care filma, dar a dezechilibrat un cameraman care l-a lovit cu camera de filmare în frunte în îmbulzeala creată. Mălin Bot s-a ales și el cu tricoul sfâșiat, iar, după plecarea lui Dragnea, Jandarmeria i-a escortat pe o stradă de lângă DNA, ca să poată părăsi liniștiți scena balamucului, pe susținătorii din Teleorman ai infractorului, cu figuri deja cunoscute în spațiul public. (mai multe detalii despre aceștia găsiți și pe pagina de Facebook a lui Mălin Bot)



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.