VIDEO Ana Maria Popescu l-a pus la punct pe ministrul UDMR al Sportului: "Să ajungeți la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau!"


VIDEO Ana Maria Popescu l-a pus la punct pe ministrul UDMR al Sportului: "Să ajungeți la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau!"

Spadasina Ana Maria Popescu l-a pus la punct marți, 27 iulie, pe ministrul UDMR al Tineretului și Sportului, Eduard Novak, la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ana Maria Popescu i-a transmis lui Eduard Novak să meargă la Tokyo și să obțină medalia de aur pe care ea nu a reușit să o câștige la actuala ediție a Jocurilor Olimpice. 

"Mă bucur că după 13 ani de zile am văzut mai puține titluri cu "Brânză a pierdut aurul", dar încă mai sunt, mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă oricum ar fi el și simplul fapt că te-ai calificat acolo e un loc câștigat. Și mă bucur și mi-aș dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români, indiferent că sunt la fotbal și sunt cei din echipa a doua probabil, indiferent că suntem de la alt sport, să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Am citit toate comentariile și declarațiile din ultimele zile și am rămas cu același gust de la Rio din 2016, înainte să luăm aurul, și nu e ok oameni buni! Indiferent dacă ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără noi muncim la fel, și noi și antrenorii noștri. Am spatele meu 4 oameni, atât am avut la Jocurile Olimpice. Pe lângă ei, apropo de finanțare domnule ministru, am avut ca sparring partners sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alții. Îmi doresc tare mult să ajungeți dvs. la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Și credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu e problemă. Mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia", a zis Ana Maria Popescu. 

Totodată, Ana Maria Popescu a vorbit despre cât de dificil a fost drumul său până la medalia obținută la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

"Așa cum am spus imediat după competiție, povestea acestei aventuri e incomensurabilă. Am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate. Practic asta vreau să se înțeleagă, că nu contează culoarea medaliei. Mi-am demonstrat mie pentru că am zis de la început că vreau să ajung la Tokyo pentru mine, dintr-un egoism pur. N-am mai vrut de data asta să confirm, n-am mai vrut să am validarea nimănui, ci am vrut să merg acolo ca să văd dacă sunt în stare să fac ceva pentru mine. Și am făcut. Și dacă eu am reușit înseamnă că fiecare copil care intră într-o sală sau teren de sport trebuie să înțeleagă că are șanse. Și e de datoria noastră să îi susținem și când sunt jos, mai ales atunci. Anul trecut în luna iulie abia renunțasem la cârje. Învățam să merg din nou, iar acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint, de la Jocurile Olimpice. Dacă eu am putut, atunci oricine poate", a mai precizat Ana Maria Popescu. 

Vedeți video: 



Declarația Anei Mariei Popescu a venit în contextul în care ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a afirmat sâmbătă că aceasta nu ar fi luat medalia de aur la JO de la Tokyo nici dacă bugetul federației de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

Amintim că Ana Maria Popescu a câștigat sâmbătă, 24 iulie, medalia de argint în proba de spadă, fiind prima medalie pentru România la JO de la Tokyo.

De altfel, ministrul Eduard Novak va concura pentru medalia de aur la Jocurile Paralimpice, concurs ce se va desfășura între 24 august și 5 septembrie la Tokyo. În anul 2012, Novak a câștigat o medalie de aur și una de argint la ciclism.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.