"Nu ne batem joc!". Rareș Bogdan îi cere ministrului Drulă să-l demită pe directorul CFR


"Nu ne batem joc!". Rareș Bogdan îi cere ministrului Drulă să-l demită pe directorul CFR

Privind situația trenurilor blocate, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a cerut ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, să-l demită pe directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, mai ales în contextul declarației nonșalante pe care cel ultim menționat a făcut-o dimineață, dar și din pricina incapacității acestuia de a gestiona o situație de criză.  

"Așteptăm să vedem ce hotărâre va lua Cătălin Drulă. Poziția PNL e extrem de clară. Atunci când cineva greșește, indiferent cine este, el trebuie să plece din funcție pentru că nu ne jucăm cu românii, nu ne jucăm cu copiii și nu ne jucăm cu siguranța cetățenilor. Nu ne batem joc! Nu vă spun ce s-ar fi întâmplat în Japonia sau alt stat, dar la noi totuși vorbim de ore întregi, iar să nu plătească nimeni mi se pare prea mult. Eu sunt tată a doi copii și mă pun în situația în care Mihăiță al meu, care e mai mare, era în acel tren și care era reacția mea. Nu putem să rămânem impasibili! Nu suntem făcuți din stâncă, suntem făcuți din carne, avem sânge, avem suflet, dacă avem, avem inimă, dacă avem, și nu putem să rămânem impasibili și să spunem că un om care a greșit și nu a fost în stare să gestioneze o situație de criză poate fi un manager bun. Nu! Nu poate fi un manager bun atât timp cât într-o situație de criză s-a comportat mizerabil", a declarat europarlamentarul PNL, joi seară, la Antena 3. 

În legătură cu declarația vicepremierului Dan Barna potrivit căreia directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, trebuie să fie judecat pentru rezultatele activității sale, nu pentru "o declarație neinspirată și nefericită" pe care a dat-o în legătură cu un tren în care se aflau copii, blocat timp de mai multe ore în urma furtunii din noaptea de miercuri spre joi, Rareș Bogdan a transmis următorul mesaj: "Domnul Barna ar trebui să vorbească cu părinții copiilor care au fost în tren". 

Ce a spus Barna la Digi24: "E o situaţie neplăcută, e o situaţie regretabilă (...). E foarte clar că acea replică avută într-un dialog cu un jurnalist nu a fost una fericită, a fost o exprimare profund nefericită. Dar omul era acolo de cu seară, din momentul în care această furtună a tulburat teribil circulaţia feroviară (...). Oamenii trebuie judecaţi prin ceea ce fac, şi nu neapărat printr-o declaraţie neinspirată şi nefericită, iar pe de altă parte, el este în această poziţie de trei luni şi ceva. (...) Îl vom evalua după şase luni, după un an şi vom vedea rezultatele muncii sale".

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, declarase joi dimineaţă la Antena 3, referitor la situaţia în care un tren în interiorul căruia se aflau copii ce se întorceau din tabără de la mare a aşteptat timp de opt ore o locomotivă pentru a-l tracta, că nu el ar trebui întrebat despre această problemă. Vizante a revenit ulterior cu precizări şi a spus că "a fost un moment de lipsă de concentrare" din partea sa, pe fondul oboselii acumulate în timpul nopţii precedente.

Ca reacție, premierul Florin Cîţu a precizat că este anormal ca în asemenea situaţii "un şef de la CFR Călători sau un director să spună că soluţia vine din altă parte". Premierul a subliniat că, în cazul în care călătorii au suferit de pe urma modului în care sunt administrate situaţiile de criză, ar trebui să răspundă "cei care se ocupă de acest lucru (...), ministerul de resort". Într-un mesaj scris pe Facebook, adresat ministrului Transporturilor, Florin Cîțu i-a sugerat că directorul CFR, Ovidiu Vizante, ar trebui demis: "Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă".

Vedeți video:„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.