Grecia, măsuri drastice contra nevaccinaților. Categoria profesională vizată de reduceri salariale și alte repercusiuni


  • ACP
  • Aug 2, 2021 22:38
  • 1903
Grecia, măsuri drastice contra nevaccinaților. Categoria profesională vizată de reduceri salariale și alte repercusiuni

În ciuda demonstrațiilor violente din ultima perioadă din mai multe țări europene, printre care s-a aflat și Grecia, manifestații desfășurate ca reacție la măsurile considerate excesive și în multe cazuri total nejustificate, restricții impuse de Guverne în contextul campaniilor împotriva pandemiei actuale, Executivul Greciei e decis să meargă mai departe prin a încălca drepturile celor care refuză vaccinarea. 

Astfel, publicația Ekathimerini a anunțat că Ministerul Educației din Grecia, condus de Niki Kerameus (foto 1), a pregătit reglementări conform cărora vor fi aplicate măsuri disciplinare foarte dure împotriva cadrelor didactice și personalului din școli și universități care refuză testarea periodică pentru Covid-19 ori vaccinarea înainte de întoarcerea la cursuri. Conform deciziei Ministerului Educației, pentru a se asigura un an academic sigur din septembrie, personalul permanent din învățământ poate fi sancționat cu reduceri salariale ori cu suspendarea din funcție, fără plată, până când acceptă să se vaccineze, în timp ce personalul temporar va avea contractele suspendate. De asemenea, personalul permanent și contractual se va confrunta cu pierderea de credite în cadrul sistemului de puncte al serviciului public, ceea ce va afecta foarte mult perspectivele de promovare sau de angajare. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.