Klaus Iohannis pune tunurile pe Stelian Ion: "Sunt nemulțumit de aceste lucruri!"


Klaus Iohannis pune tunurile pe Stelian Ion: "Sunt nemulțumit de aceste lucruri!"

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat miercuri, 4 august, pe ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru nedesființarea SIIJ, dar și referitor la faptul că nu a găsit o formulă a proiectului privind modificarea Legilor Justiției care să fie acceptată de coaliția PNL-USRPLUS-UDMR. 

CITIȚI ȘI: USRPLUS îi răspunde lui Iohannis pe tema problemelor din justiție. Dehelean: "Nu le putem rezolva cu 15%! Vă aștept să faceți pasul spre implicare, domnule Președinte!"

Reporter: Sunteți mulțumit de modul în care funcționează coaliția de guvernare? Sunt reforme care bat pasul pe loc, premierul participă, ba nu participă la unele reuniuni. Aveți un mesaj să le transmiteți? Există chiar și unele amenințări cu remanierea. 

Klaus Iohannis: Haideți să ne amintim cum a apărut această coaliție și cum s-au poziționat unii față de alții cei care sunt acum împreună. Noi am avut nu de mult, la sfârșitul anului trecut, campanie electorală și aproape s-au duelat în public. Deci vă dați seama că o astfel de coaliție are nevoie de timp până când se rodează, până când mecanismele funcționează foarte bine. Având în vedere de unde am pornit, pot să spun că funcționează coaliția, dar nu perfect. Mai sunt multe lucruri care nu funcționează. SIIJ nu a fost desființată, chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Referitor la Legile Justiției nici nu există un proiect acceptat în coaliție și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Sunt și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută. Deci mai este mult de lucru, dar această formulă (a actualei coaliții - n.red.) sunt convins că poate să funcționeze. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.