Președintele Biden îi cere guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, să demisioneze, după publicarea raportului în care sunt detaliate toate acuzațiile de hărțuire sexuală


  • ACP
  • Aug 4, 2021 13:52
  • 1293
Președintele Biden îi cere guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, să demisioneze, după publicarea raportului în care sunt detaliate toate acuzațiile de hărțuire sexuală

Marți, raportul unei anchete a unei comisii independente, formată de procurorul general din New York, Letiția James, a constatat că guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a hărțuit sexual mai multe femei din 2013 până în 2020.

Ancheta, care a durat 5 luni, a cercetat acuzațiile făcute de 11 femei la adresa lui Cuomo, care includeau sărutări, îmbrățișări și tot felul de atingeri indecente nedorite, precum și comentarii neadecvate, dar și faptul că guvernatorul a impus represalii cel puțin asupra unei foste angajate care a reclamat abuzurile la care a fost supusă. În raportul de 168 de pagini scris de anchetatorii Joon Kim și Anne Clark, se arată că guvernatorul statului New York a promovat un mediu de lucru „toxic” și „ostil”, „plin de frică și intimidare și însoțit de o ignorare consecventă a flirturilor inadecvate și a altor comentarii sugestive din punct de vedere sexual și bazate pe gen de către guvernator”, ceea ce „a permis ca hărțuirea sexuală să apară și să persiste”.

Deși Andrew Cuomo a respins cu tărie concluziile raportului, susținând că „faptele sunt mult diferite de cele prezentate. Nu am atins niciodată pe cineva într-un mod necorespunzător și nu am făcut propuneri sexuale inadecvate", președintele Biden i-a cerut guvernatorului din New York să demisioneze, chiar dacă a recunoscut că nu a citit integral raportul, dar a spus „tot ce știu este rezultatul final”.  

Andrew Cuomo este guvernator în New York din 2011, după ce a fost ales de trei ori pentru acest post, fiind unul dintre cei mai vizibili membri ai Partidului Democrat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.