USRPLUS îi răspunde lui Iohannis pe tema problemelor din justiție. Dehelean: "Nu le putem rezolva cu 15%! Vă aștept să faceți pasul spre implicare, domnule Președinte!"


USRPLUS îi răspunde lui Iohannis pe tema problemelor din justiție. Dehelean: "Nu le putem rezolva cu 15%! Vă aștept să faceți pasul spre implicare, domnule Președinte!"

Deputatul USRPLUS Silviu Dehelean i-a oferit o replică președintelui Klaus Iohannis pe subiectul justiției, transmițându-i că ar fi fost corect să se implice chiar el în discuții în cadrul coaliției pentru a se găsi un consens pentru rezolvarea problemelor. Dehelean a adăugat că partidul USRPLUS nu poate rezolva de unul singur toate problemele din justiție, dat fiind că are doar 15% în Parlament. Reiterăm că președintele Klaus Iohannis l-a criticat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru nedesființarea SIIJ, dar și referitor la faptul că nu a găsit o formulă a proiectului privind modificarea Legilor Justiției care să fie acceptată de coaliția PNL-USRPLUS-UDMR.  

CITIȚI ȘI: Klaus Iohannis pune tunurile pe Stelian Ion: "Sunt nemulțumit de aceste lucruri!"

"Am citit declarația Președintelui Klaus Iohannis care spune că “ministrul Justiției nu a găsit calea potrivită pentru desființarea Secției Speciale”.  

Îi amintesc Președintelui României că Ministrul Justiției, Stelian Ion, a transmis de luni bune, în Parlament, proiectul de desființare a SIIJ, în forma sustinuță inclusiv de Comisia de la Veneția. Îi reamintesc Președintelui că magistrații, societatea civilă, Comisia Europeană prin raportul MCV, Comisia de la Veneția și partenerii strategici, SUA, cu toții își doresc desființarea fără alte amendamente a Secției Speciale, nu crearea unui nou SIIJ în cadrul Parchetului General, așa cum insistă UDMR.  

Vor să desființăm SIIJ, nu să ne prefacem că o facem. Sigur, asta era calea cea mai ușoară: să acceptăm amendamentul UDMR, să aplaudăm și să nu se rezolve nimic în realitate. Asta e “calea potrivită” la care se gândea Președintele? Să mimăm lupta pentru o justiție independenta, așa cum, în multe cazuri, a părut ca o face Klaus Iohannis în ultimii 4 ani?

Calea corectă poate ar fi fost ca președintele să se implice chiar el în discuții, să încerce să convingă PNL și UDMR, pentru că fără cele două partide, USR PLUS, cu 15% în Parlament, nu poate rezolva toate problemele.  

Aș vrea să cred că “Referendumul pentru Justiție”, lansat odată cu alegerile europarlamentare, nu a fost doar un instrument de atragere a capitalului electoral folosit de Președinte și că, chiar dorește un sistem de justiție puternic. Vă aștept să faceți pasul spre implicare, domnule Președinte.  

Să rezolvam, împreuna, toate problemele din justiție. Pas cu pas. USR PLUS nu o poate face cu 15%. Cu Președintele, PNL și UDMR alături, în schimb, da", a scris Dehelean pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.