Coaliția "CDR 2.0" nu se grăbește să desființeze SIIJ. Anunțul făcut de șefa Senatului


Coaliția "CDR 2.0" nu se grăbește să desființeze SIIJ. Anunțul făcut de șefa Senatului

Continuă blocajul în coaliția de la putere pe tema desființării SIIJ, formula PNL-USRPLUS-UDMR putând fi intitulată deja "CDR 2.0". Deși UDMR a dat de înțeles public încă de la începutul lunii martie că va pune bețe în roate desființării SIIJ, dorind să înființeze o nouă Secție Specială, dar în interiorul Parchetului General, USRPLUS s-a hazardat în mai multe rânduri cu o serie de declarații care mai degrabă erau specifice unor perioade de campanie electorală, ignorând inițial semnalele venite din partea "PSD-ului maghiar", dar și din partea unor reprezentanți ai PNL precum senatorul Daniel Fenechiu, care declara încă din 16 martie că nu e de acord ca DNA să recapete competența anchetării magistraților corupți. 

CE SPUNEA ȘEFUL UDMR ÎN LUNA MARTIE: Disensiuni în coaliție privind desființarea SS. UDMR propune ca atribuțiile instituției să fie preluate de Parchetul General sau de CSM

CE SPUNEA FENECHIU: Desființarea SS. Senatorul PNL Daniel Fenechiu se aliază cu UDMR și PSD: "DNA era jucător în procesul pe care-l arbitra". Se forțează înființarea unei noi Secții Speciale

Astfel, existând aceste semnale clare din partea UDMR, dar nu numai, este de neînțeles motivul pentru care ministrul Justiției, Stelian Ion, se hazarda pe 5 iulie să declare că în cel mult o săptămână va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru desființarea SIIJ. Astăzi, șefa Senatului, Anca Paliu Dragu, a afirmat că nu se așteaptă acum la o sesiune extraordinară pe tema desființării SIIJ, menționând că discuţiile în coaliţie vor fi reluate pe acest subiect în luna septembrie.

"Ştiţi bine că am continuat discuţiile pentru desfiinţarea Secţiei speciale şi că există opinii diferite între partidele de coaliţie. Continuăm dialogul. Sincer, nu mă aştept la o sesiune extraordinară acum, pentru desfiinţarea SIIJ, dar în septembrie vom relua discuţiile", a declarat, miercuri, Dragu, la Palatul Parlamentului. (sursa: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.