Apetitul coaliției pentru reforme. Ioana Constantin: "Cioloș are probleme serioase cu memoria politică"


Apetitul coaliției pentru reforme. Ioana Constantin: "Cioloș are probleme serioase cu memoria politică"

Într-o emisiune la Digi24, copreședintele USRPLUS Dacian Cioloș a reclamat faptul că reformele n-au avansat așa cum și-ar fi dorit formațiunea sa politică, adăugând că nu simte "apetit la colegii din coaliție" pentru implementarea acestora. Ca reacție, fostul secretar adjunct al PMP, Ioana Constantin, a declarat că "Cioloș are probleme serioase cu memoria politică", acesta dând impresia că uită că a ocupat funcția de premier și, de pildă, "a scos din programul de guvernare revenirea la două tururi de scrutin". 

Redăm declarația Ioanei Constantin: 

"Cioloș are probleme serioase cu memoria politică.  

Zice: “nu simt apetit pentru reforme în Coaliție”. Lăsați, domnule Cioloș, că aveau Dâncu și PSD un apetit pentru reforme extraordinar în 2016, când ați guvernat împreună.  

Zilele trecute dl Cioloș certa UDMR că nu vor două tururi de scrutin, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, din programul de guvernare revenirea la două tururi de scrutin.  

Eu zic că a devenit deja convenabil ping-pongul acesta între partidele din coaliție. Mereu e alt partid de vină, mereu e cineva care se opune și “dragul coaliției” se amână subiectul și uite de asta:  

- n-au eliminat pensiile speciale în 30 de zile 🙃;

- n-am depolitizat nimic;

- n-am revenit la 2 tururi de scrutin.  

Și dacă tot vorbim de reforme: când pleacă din funcție directorașul acela numit politic chiar de USRPLUS la CFR? Că domnul Barna e ocupat cu ideea de 'transbordare a autocarelor cu elicopterul'.".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.