Birchall o taxează dur pe Gorghiu: "Pentru o așa mizerie, în orice stat democratic, nu ar mai fi fost membru al Parlamentului!"


Birchall o taxează dur pe Gorghiu: "Pentru o așa mizerie, în orice stat democratic, nu ar mai fi fost membru al Parlamentului!"

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a declarat că Alina Gorghiu nici nu ar mai fi trebuit să fie membru al Parlamentului, nicidecum să dea lecții de drept, respectiv să vâneze funcții mai înalte, precum, potrivit surselor Podul.ro, cea de ministru al Justiției sau de șefă a Senatului, respectiv cea de judecător CCR, conform unor informații prezentate recent de Realitatea PLUS. Birchall a amintit că, în Parlamentul precedent, Alina Gorghiu a inițiat un proiect de lege despre care "gurile rele" au zis că a fost conceput cu dedicație pentru rampa de lansare politică a celei ultim menționate, ne referim la Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, actualmente pușcăriaș. Proiectul de lege inițiat de Gorghiu prevedea executarea la domiciliu a pedepsei în cazul infractorilor care au primit până la 7 ani de închisoare. Chiar dacă a trecut de Senat, finalmente proiectul de lege a fost respins cu un vot covârșitor de Camera Deputaților, spre dezamăgirea Alinei Gorghiu și a infractorului Bogdan Olteanu. Câteva luni mai târziu, mai precis în octombrie 2020, Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenții în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. 

CITIȚI ȘI: Gorghiu, pionul folosit de PSD pentru a declanșa un nou val de tipul "mă p*ș pe el de vot". Ludovic Orban, poziție virulentă contra senatoarei "USL"

CITIȚI ȘI: PNL-ului i-a trecut propriul glonț pe la ureche: proiectul de lege mafiot al USL-istei Gorghiu a fost respins. Birchall: "Sper să-și dea seama că o astfel de "cianură legislativă" ar fi poluat grav actul de justiție!"

Postarea Anei Birchall: "Pentru tupeul și ipocrizia cu care Alina Gorghiu îndrăznește să dea lecții de drept, rog citiți (recitiți) și DAȚI SHARE la textul scris în 2020 când împreună am demascat mizeria pe care o pregătea doamna Gorghiu în justiție (așa cum nici Florin Iordache nu visase).  

Practic dna Gorghiu propunea ca TOȚI infractorii condamnați la pedepse de până la 7 ani de închisoare (deci inclusiv pentru fapte de corupție) să poată să-şi ispășească pedeapsa la domiciliu! Un superb cadou, nu?  

Reamintesc că proiectul de lege al doamnei Gorghiu, introdus în perioada Crăciunului, trecuse deja de Senat (pentru că d-na Gorghiu ceruse adoptarea în procedură de urgență, oare de ce?!)! Acest proiect toxic a căzut la vot în Camera Deputaților NUMAI în urma mobilizării românilor cinstiți și de bună credință care au popularizat tabelul realizat de mine în care arătam exact căror infracțiuni li se aplică legea Gorghiu!  

Pentru o așa mizerie, în orice stat democratic, dna Gorghiu nu ar mai fi fost membru al Parlamentului... dar na, la noi nu numai că este în continuare senator dar este și vicepreședintele Senatului și înțeleg că are în continuare ambiții de prea mărire!".

Atacul Anei Birchall a venit în contextul în care senatoarea PNL Alina Gorghiu, visând la fotoliul de ministră a Justiției, dar și la alte funcții înalte, s-a declarat nemulțumită de activitatea actualului ministru de resort, asta după ce președintele Klaus Iohannis l-a criticat pe Stelian Ion pentru nedesființarea SIIJ și pentru faptul că nu a găsit o formulă de consens în coaliție privind legile justiției. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.