VIDEO Cîțu fuge de la declarații când e întrebat despre cele 2 zile de pușcărie, însă recunoaște că a condus în SUA sub influența băuturilor alcoolice. Premierul se plânge că a apărut informația înaintea Congresului PNL


VIDEO Cîțu fuge de la declarații când e întrebat despre cele 2 zile de pușcărie, însă recunoaște că a condus în SUA sub influența băuturilor alcoolice. Premierul se plânge că a apărut informația înaintea Congresului PNL

În urma dezvăluirilor făcute de ONG-ul Legalizăm, premierul Florin Cîțu a recunoscut că a condus în SUA sub influența băuturilor alcoolice, precizând că a plătit o amendă substanțială, ceea ce a comis fiind în opinia lui o simplă contravenție. Cu toate acestea, așa cum veți vedea în video-ul de la finalul articolului, Cîțu a fugit de la declarații în momentul în care a fost întrebat de un reporter în legătură cu cele 2 zile în care a stat la închisoare pentru fapta comisă, neputând fi vorba despre o simplă contravenție, ci un caz cu iz penal. Totodată, Florin Cîțu s-a arătat iritat de faptul că au apărut fix acum, înainte de Congresul PNL, aceste dezvăluiri. (accesați AICI articolul de lege în baza căruia Cîțu a fost condamnat la cele 2 zile de detenție) 

CITIȚI ȘI: Secretul care aruncă în aer cariera politică a premierului Florin Cîțu: a comis o infracțiune gravă în Statele Unite, pentru care a fost judecat și condamnat la două zile de închisoare

Reporter: În spațiul public au apărut informații potrivit cărora în anul 2000 ați fi fost închis 2 zile pentru că ați fi condus sub influența drogurilor sau alcoolului. Vă rog să ne spuneți dacă sunt adevărate aceste informații. 

Cîțu: Da. Acum 20 de ani a fost vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, una foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în 4 tururi de scrutin cu PSD n-a apărut această informație și apare acum în competiția internă din PNL. (...) Eu am condus. A fost o greșeală. Am condus, am plătit foarte scump. A trebuit să îmi și vând mașina atunci și să merg un an pe jos. Asta este. E un eveniment de acum 20 de ani de zile. Vă dați seama că nu e un eveniment cu care să te mândrești, dar asta a fost.

Reporter: A fost informat președintele Klaus Iohannis și președintele PNL Ludovic Orban în momentul în care dvs. ați fost propus de exemplu pentru funcția de ministru al Finanțelor? 

Cîțu: Este o contravenție. Să știți că am mai plătit și în România amenzi de circulație. 

Vedeți video de la 6:20, dar și de la 18:10 (mai precis de la 18:50), secvența pe parcursul căreia Cîțu pleacă de la declarații, evitând să ofere un răspuns în legătură cu cele 2 zile în care a stat închis:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.