CALCULUL care-l îngroapă pe Cîțu. Cantitatea de alcool din pricina căreia a început să meargă cu mașina de pe-o parte pe cealaltă a drumului


CALCULUL care-l îngroapă pe Cîțu. Cantitatea de alcool din pricina căreia a început să meargă cu mașina de pe-o parte pe cealaltă a drumului

Florin Cîțu avea o alcoolemie de 0.161, cu mult peste cea admisă (0,08), și mergea cu mașina în zigzag în momentul în care polițiștii americani l-au oprit, ridicat și încarcerat, în noaptea de 3 decembrie 2000 la ora 02.08, potrivit dosarului penal publicat, vineri, 13 august, de Aleph News. Claudiu Tufiș, conferențiar universitar al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, a realizat un calcul care relevă că în cazul în care Florin Cîțu cântărea 72 de kg, atunci alcoolemia de 0.161 reprezenta echivalentul a 360 ml de whisky, 3 litri de bere sau 8 pahare de vin. 

Claudiu Tufiș, pe Facebook: "Ultima pe această temă, pentru că aduce dovezi suplimentare privind caracterul lui Cîțu.  

A băut, a condus beat (BAC 0.161), nu era în stare să mențină direcția și viteza mașinii (conform poliției din Ames).  

Și ce face prea-mărețul? Susține că e nevinovat și cere toate dovezile poliției, doar-doar găsește o tehnicalitate prin care să scape.

Pe scurt, cam ceea ce fac toți jmecherașii români când sunt prinși că au depășit viteza și contestă radarul și tot ce pot. După care probabil că i-a explicat avocatul cum stă treaba în SUA.

Aveți mai jos ce înseamnă o alcoolemie de 0.161. Înțeleg că pentru mulți români e normal să bea 8 pahare de vin și apoi să conducă - asta pare să fie principala linie de apărare pe care am văzut-o zilele astea. Pentru cei care nu beau vin, este echivalent cu aproape trei litri de bere sau cu 360 de ml de whisky. Am presupus că prea-mărețul cântărea 72 de kg la acel moment".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.