Clotilde Armand spune că a obținut o victorie în disputa cu Romprest. Burduja o acuză că jignește inteligența cetățenilor: "Da, ați citit și ați înțeles bine: Sectorul 1 e atât de curat încât mașinile de gunoi trebuie să treacă mai rar"


Clotilde Armand spune că a obținut o victorie în disputa cu Romprest. Burduja o acuză că jignește inteligența cetățenilor: "Da, ați citit și ați înțeles bine: Sectorul 1 e atât de curat încât mașinile de gunoi trebuie să treacă mai rar"

Primarul Clotilde Armand a precizat joi, 26 august, că Romprest "a acceptat" să asigure serviciile de salubrizare în Sectorul 1 "la jumătatea" prețului solicitat la începutul anului.

"Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10 - 12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial.

A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, şantaje şi gunoi pe străzi, linşaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil şi ignorant la nevoile cetăţenilor care au fost furaţi ani de zile, de 10 luni să înţeleagă asta. Banii recuperaţi şi salvaţi vor fi investiţi masiv în infrastructură, şcoli şi spitale. În comunitate”, a scris Armand, pe Facebook.

Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, șantaje și gunoi pe străzi, linșaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil și ignorant la nevoile cetățenilor care au fost furați ani de zile, de 10 luni să înțeleagă asta.  

Banii recuperați și salvați vor fi investiți masiv în infrastructură, școli și spitale. În comunitate.  

#Continuăm #NiciUnPasÎnapoi", a scris Armand pe Facebook. 

Pe de altă parte, liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a acuzat-o pe Clotilde Armand că jignește inteligența cetățenilor, întrucât în realitate nu ar fi scăzut prețurile aferente serviciilor oferite de Romprest, ci Primăria Sectorului 1 ar fi solicitat reducerea frecvenței cu care se ridică gunoiul. 

"A (FOST) ÎNFRÂNT SECTORUL 1…DAR DE CE NE JIGNIȚI INTELIGENȚA?

Înțelegem “pe surse” ca ieri a avut loc o negociere intre primarul sectorului 1 si celebra companie care pana mai ieri reprezenta “mafia gunoaielor”, dupa spusele dânsei. Consilierii locali nu au știut nimic, totul a fost negociat pe ascuns. Nu a existat un mandat clar de negociere, nu a existat nicio informare. Oare de ce să fac aceste lucruri pe sub masă, exact cum se făceau în epoca de tristă amintire PSD-Tudorache?!

Se pare că negocierea de ieri prevede EXACT aceleași tarife, deci tot acest circ pe nervii si pe sănătatea cetățenilor sectorului 1 a fost complet INUTIL. Doar un joc de imagine, dupa cum am spus de nouă luni de zile- si noi, si o mulțime de profesioniști din spațiul public.  

Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru sectorul 1. Dar asta NU pentru că scad prețurile, așa cum în mod mincinos se susține, ci pentru că primăria a solicitat reducerea frecvențelor.  

Da, ați citit și ați înțeles bine: sectorul 1 este atât de curat încât mașinile de gunoi trebuie să treacă mai rar. Mai mult decât atât, există un regulament adoptat printr-o hotărâre a Consiliului General prin care se stabilesc foarte clar frecvențele pentru serviciul de salubritate. Adevarul este ca sectorul 1 deja încalcă acest regulament, la frecvențele din prezent! Reducerea numărului de treceri nu poate să însemne decât o încălcare și mai gravă a legii. Poate ca soluția asta împacă cele două părți semnatare, dar nu îi ajută pe cetățenii sectorului 1.  

De la bun început, Partidul Național Liberal a solicitat ferm două lucruri: să avem un sector curat și să se respecte legea. Prin înțelegerea parafată ieri, niciunul dintre aceste criterii nu este respectat. Suntem în continuare alături de primarul sectorului 1 pentru găsirea unei soluții si pentru a face viața cetățenilor mai bună. Aceasta e diferența intre a face politica pentru politicieni (de dragul circului si like-urilor) și a face politică pentru cetățeni și binele lor.

PS Reducerea frecvențelor a fost pe masa inca de la comisia de mediere a consiliului local, de la începutul anului. Se putea face de atunci, daca asta era soluția, si s-ar fi economisit DEJA zeci de milioane de lei de la bugetul local. Dupa tot acest circ suntem in același punct?! Si asta e o mare victorie?!", a scris pe Facebook Sebastian Burduja. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.