UPDATE VIDEO Pentagonul confirmă: O a doua explozie s-a produs în apropierea Aeroportului din Kabul


UPDATE VIDEO Pentagonul confirmă: O a doua explozie s-a produs în apropierea Aeroportului din Kabul

UPDATE: VIDEO. Carnagiul din Kabul a fost revendicat de Statul Islamic. Sunt cel puțin 70 de morți, 140 de răniți. Printre victime, copii de câțiva ani și soldați americani

UPDATE 

Pentagonul a confirmat o a doua explozie în Kabul. Prima s-a produs la una din porțile de acces în Aeroportul din Kabul, iar cea de-a doua, mai mică, lângă un hotel din apropierea aeroportului. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a menționat că explozia de la Poarta Abbey a aeroportului a fost "rezultatul unui atac complex".

"We can confirm that the explosion at the Abbey Gate was the result of a complex attack that resulted in a number of US & civilian casualties. We can also confirm at least one other explosion at or near the Baron Hotel, a short distance from Abbey Gate. We will continue to update", a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Vedeți video: 



ȘTIREA INIȚIALĂ

O explozie a avut loc joi, 26 august, în apropierea Aeroportului din Kabul, lângă un hotel unde erau cazați mai mulți străini. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a confirmat ulterior pe Twitter că s-a produs o explozie în afara Aeroportului din Kabul. Nu există în prezent date clare privind numărul victimelor, a mai adăugat John Kirby, însă potrivit informațiilor inițiale din presă ar fi și trei militari americani răniți. Totodată, cel puțin 13 persoane au murit, inclusiv copii, în timp ce mai mulți talibani au fost răniți în timpul exploziei, a spus un oficial taliban, citat de Reuters.

La scurt timp după, președintele SUA Joe Biden a fost informat în legătură cu explozia din proximitatea Aeroportului din Kabul, a precizat un oficial al Casei Albe, conform CNN. 

Explozia a avut loc în afara Aeroportului din Kabul la una din porțile de intrare și pare a fi un atac sinucigaș, potrivit precizărilor făcute de trei oficiali americani citați de CNN. 

Vedeți foto: 

Pe rețelele sociale a început să circule un video în care mai multe victime ale exploziei ajung la un spital din zonă:



Conform Hotnews, mai multe state au avertizat asupra unui risc crescut de atac terorist la Aeroportul din Kabul și le-au cerut cetățenilor să evite a călători în zona respectivă. De altfel, o amenințare din partea ISIS-K a împiedicat eforturile de evacuare de pe Aeroportul din Kabul. (citiți AICI articolul complet)

Ministrul britanic al Forţelor Armate, din cadrul Ministerului Apărării, avertiza joi dimineaţă că există informaţii potrivit cărora, în următoarele ore, cel mai probabil în Kabul, va avea loc un atac terorist "extrem de letal".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.