DOCUMENTE Ioana Constantin: "Clotilde Armand a redus curățenia în Sectorul 1, nu tarifele plătite către Romprest!"


DOCUMENTE Ioana Constantin: "Clotilde Armand a redus curățenia în Sectorul 1, nu tarifele plătite către Romprest!"

Fostul candidat pentru funcția de edil al Sectorului 1 din partea PMP, Ioana Constantin, a lansat o acuzație la adresa primarului Clotilde Armand, spunând că aceasta nu a redus tarifele plătite către Romprest, ci curățenia zonei pe care o administrează. Reducerea cu 45% a frecvențelor cu care se oferă serviciile de salubrizare e clar ca afectează curățenia, a mai precizat Ioana Constantin într-un comentariu pe Facebook, atașând un document care prezintă defalcat modul în care se reduce frecvența: 

Astfel, Ioana Constantin i-a cerut primarului Clotilde Armand să răspundă de urgență la o serie de întrebări. 

Redăm postarea Ioanel Constantin: 

"Clotilde Armand a redus curățenia în sectorul 1, nu tarifele plătite către Romprest!  

Frecvențele se reduc cu 45%, nu tarifele cu jumătate, cum iar dezinformează primărița pe Facebook! În documentul de mai jos e foarte clară solicitarea primăriei către Romprest, se reduc programele, se ajustează, se reduce curățenia pentru că nu sunt bani. Concret, Primăria sector 1 cere prestarea unor programe reduse și invocă bugetul aprobat. Practic, primăria se roagă de Romprest. O reducere de 45% înseamnă curățenie doar 4 zile pe săptămână, Referindu-ne aici inclusiv la măturat, spălat străzi etc. Iar minuta de ieri arată exact că la înțelegerea asta s-a ajuns, acord încă nesemnat, deși nu asta anunță primărița. Era prea curat sectorul 1, nu-i așa?  

Prin urmare, minciuna continuă! Nu e nicio luptă pentru a salva bani, e o luptă pentru a-și salva imaginea primărița. Și totuși, de ce au suportat locuitorii din sectorul 1 mormane de gunoi, gândaci, șobolani și un focar de infecție atâtea luni, dacă reduci la jumătate curățenia?  

Clotilde Armand trebuie să spună public transparent și urgent:

1. De ce a fost nevoie de starea de alertă și cât ne-a costat?  

2. De ce am plătit 3 operatori de salubritate și care a fost activitatea concretă a fiecăruia?  

concret: Câte tone de gunoi au ridicat celelalte 2 firme? Câte tone a ridicat Brai Cata? Câte mașini a avut REBU sau a avut REBU mașini pentru a ridica gunoiul?  

3. Cu regulamentul de salubritate cum rămâne, nu-l încălcați cumva prin această ”diminuare” cu 45% a frecvențelor stabilitate?  

Să pui în pericol sănătatea oamenilor pentru imagine și pentru reglaje fine financiare, să introduci starea de alertă ca apoi să reduci la jumătate curățenia, asta e ticăloșie! Totul e minciună, dezinformare, omisiune, joc de imagine. Să vă fie rușine! Sectorul 1 nu merita o asemenea umilință.  

Adevărul învinge!  

#fărăminciună #pentrusectorul1".

Primarul Clotilde Armand anunța joi, 26 august, că Romprest "a acceptat" să asigure serviciile de salubrizare în Sectorul 1 "la jumătatea" prețului solicitat la începutul anului.

"Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10 - 12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial.

A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, şantaje şi gunoi pe străzi, linşaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil şi ignorant la nevoile cetăţenilor care au fost furaţi ani de zile, de 10 luni să înţeleagă asta. Banii recuperaţi şi salvaţi vor fi investiţi masiv în infrastructură, şcoli şi spitale. În comunitate”, a scris Armand, pe Facebook.

Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial. A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, șantaje și gunoi pe străzi, linșaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil și ignorant la nevoile cetățenilor care au fost furați ani de zile, de 10 luni să înțeleagă asta.  

Banii recuperați și salvați vor fi investiți masiv în infrastructură, școli și spitale. În comunitate.  

#Continuăm #NiciUnPasÎnapoi", a scris Armand pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.