Seidler anunță o mișcare în forță a USRPLUS: "Stelian Ion va fi următoarea propunere pentru Ministerul Justiției"


Seidler anunță o mișcare în forță a USRPLUS: "Stelian Ion va fi următoarea propunere pentru Ministerul Justiției"

Deputatul USRPLUS Cristian Seidler a anunțat miercuri seară că formațiunea sa politică îl va propune tot pe Stelian Ion pentru funcția de ministru al Justiției. 

CITIȚI ȘI: Liderul deputaților USRPLUS: "Vom cere o nouă propunere de premier din partea PNL"

"Șantaj pentru jaf din banii publici

Florin Cîțu l-a șantajat pe Stelian Ion acum câteva ore că dacă nu dă avizul pe PNDL 3 – jaf pe bani publici precum au fost și PNDL 1 și 2 – până la miezul nopții, îl remaniază. Mai apoi s-a răzgândit și l-a remaniat fără să mai aștepte termenul dat de el însuși. Stelian Ion oricum nu putea da avizul din motive de legalitate, nu intru în detalii deși premierul le știe foarte bine.

Următoarea propunere a USR pentru Ministerul Justiției va fi Stelian Ion care și-a făcut treaba, a fost deschis la negociere dar fără să calce pentru principii și legalitate. Mâine, Stelian Ion urma să anunțe candidații pentru funcțiile de procuror-șef la DIICOT și DNA. Ulterior ar fi dus procedura de selecție până la capăt.

Florin Cîțu a făcut pași foarte rapizi spre finalul carierei sale politice. Despre caracterul lui nu mai e nimic de spus, a demonstrat el însuși cât de jos poate să coboare pentru a avea un nou program de jaf din bani publici. Klaus Iohannis, cum arată România lucrului bine făcut, semnați remanierea pe motive ipocrite sau vă asumați rolul constituțional de mediator?", a scris Seidler pe Facebook. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că a luat decizia de a-l demite pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Decizia premierului a venit în contextul în care Stelian Ion a fost acuzat de PNL, prin premierul Florin Cîțu, respectiv de UDMR, prin ministrul Dezvoltării Cseke Attila, că a depășit termenul legal privind acordarea unui aviz pe programul Anghel Saligny. Ulterior, Stelian Ion a precizat că a primit spre avizare o copie a ordonanței privind programul Anghel Saligny, motiv pentru care Ministerul Justiției nu a putut emite un aviz. 

MAI MULTE DETALII AICI: Florin Cîțu aruncă în aer coaliția: "Am trimis președintelui României documentul privind revocarea lui Stelian Ion"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.