Stelian Ion, reacție obraznică după ce a fost demis de premier: ”Cîțu nu are respect pentru lege... Nu e de mirare, având în vedere antecedentele”


Stelian Ion, reacție obraznică după ce a fost demis de premier: ”Cîțu nu are respect pentru lege... Nu e de mirare, având în vedere antecedentele”

Aproape fost ministru al Justiției, Stelian Ion a publicat, în această seară, pe pagina personală de Facebook, o reacție de curtea școlii la decizia actualului premier de a-l demite. În postarea sa, Stelian Ion face aluzii, în cel mai pesedist mod cu putință, la problemele cu legea din perioada ”tinereții americane” a prim-ministrului, anunțând și faptul că, prin decizia sa, liberalul ”și-a semnat de fapt propria plecare din guvern”.

”Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului. Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută.”, spune Stelian Ion în postarea sa de pe Facebook.

Demiterea ministrului Justiției a fost anunțată în această seară de premier, în contextul războiului intern între partenerii coaliției, iscat pe marginea Programului de Investiții ”Anghel Saligny” pe care Cîțu a anunțat că îl va trece prin guvern în ciuda opoziției miniștrilor USR PLUS.

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion e un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu e desființarea SIIJ, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament și a programului de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni care să șantajeze, pe nimeni care să nu înțețeagă că noi nu vorbim aici despre primari, ci despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USRPLUS nu au destui primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie, iar Biroul Politic Național al PNL și-a asumat acest proiect de investiții care nu e PNDL3, ci un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz, e un simbol al modernizării României după 30 de ani. Am trimis președintelui României documentul privind revocarea lui Stelian Ion. Voi propune un ministru interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție să aibă înțelegerea, responsabilitatea și să nu aleagă ieșirea de la guvernare așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție e datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și vom depăși și acest moment pentru că interesul românilor e mai presus de interesul unui om politic", a fost declarația prin care Florin Cîțu și-a anunțat decizia de a se debarasa de Stelian Ion.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.