Clotilde Armand îl ia în vizor pe Iohannis pentru criza guvernamentală. Reacția PNL Sector 1: "E de notorietate faptul că se visează la Cotroceni, dar până una alta are de gestionat un sector cu foarte multe probleme"


Clotilde Armand îl ia în vizor pe Iohannis pentru criza guvernamentală. Reacția PNL Sector 1: "E de notorietate faptul că se visează la Cotroceni, dar până una alta are de gestionat un sector cu foarte multe probleme"

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că responsabil pentru criza politică actuală de la nivel guvernamental nu e premierul Florin Cîțu, ci președintele Klaus Iohannis, căruia îi atribuie și decizia de demitere a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. 

"Problema nu este dl. Cîțu. Problema este dl. președinte Klaus Iohannis. Sincer, nu știu de ce nu vine președintele României astăzi în fața națiunii să explice românilor și partenerilor de guvernare de ce l-a demis pe ministrul Justiției unilateral. Așteptăm din partea d-lui președinte să ne explice această decizie. Să ne spună de ce revocarea nu are vreo legătură cu faptul că Stelian trebuia să anunțe lista candidaților pentru șefia DIICOT...

D-le Președinte (cu tot respectul pe care vi-l port), ați greșit și trebuie să vă asumați asta în fața milioanelor de români care au ieșit în stradă pentru justiție, nu pentru corupție. Încă aveți timp să faceți un pas înapoi și să nu predați țara în brațele celor de la PSD & co. Știu că Dvs. nu mai aveți nimic de pierdut politic. Dar România are. În acest moment reformele asumate de Dvs. sunt niște cuvinte goale de conținut.  

Sper din tot sufletul că întâlnirile Dvs. de la GRIVCO să fie doar o tristă amintire pentru democrația românească și din decizia Dvs. de revocare a ministrului Justiției să nu renască un nou USL mascat pe care îl vedem foarte activ în Sectorul 1", a scris Armand pe Facebook. 

Ca reacție, PNL Sector 1 i-a transmis edilului Clotilde Armand că "e de notorietate faptul că se visează la Cotroceni, dar până una alta are de gestionat un sector cu foarte multe probleme". De asemenea, liderul PNL Sector 1, deputatul Sebastian Burduja, a reiterat că una dintre marile probleme ale zonei pe care o administrează Clotilde Armand e cea a curățeniei, iar în acest sens a precizat că protocolul încheiat de administrația USRPLUS cu Romprest "lasă zeci de mii de bucureșteni fără servicii de curățenie stradală: la Gara de Nord, la Piața Charles de Gaulle, în centrul Bucureștiului, la Piața 1 Mai, la Podul Constanța, la Mănăstirea Cașin, la Liceul Lazăr etc". 

CONSULTAȚI ȘI: DOCUMENT. "ZERO ore pentru curățenie stradală în Sectorul 1". Un consilier local al PNL o acuză pe Clotilde Armand că nu a prevăzut în noul protocol semnat cu Romprest niciun fel de serviciu de salubrizare în cazul a mai multor puncte fixe importante

Redăm comunicatul PNL Sector 1:

"SĂ NE VEDEM LUNGUL NASULUI, DOAMNA ARMAND!

Nu trece nicio zi fără ca Clotilde Armand, primarul sectorului 1, să lanseze atacuri furibunde la adresa Partidului Național Liberal, „partener” de guvernare în sectorul 1. Ieri și astăzi, doamna Armand a atacat conducerea PNL Sector 1, Premierul României, Florin Cîțu (de două ori) și, mai nou, Președintele României, Klaus Iohannis. Ne întrebăm: cine urmează? Preafericitul Părinte Patriarh Daniel? Guvernatorul Băncii Naționale? Președintele Comisiei Europene?

Este de notorietate faptul că doamna Armand se visează la Cotroceni, dar până una alta are de gestionat un sector cu foarte multe probleme. Multe trenează de ani de zile, de pe vremea PSD, cu sclipici de diamante și praf de tun din bani publici. Altele sunt mai noi. Unele sunt chiar de ieri.

„Colegii mei consilierii liberali au aflat cu stupoare ieri, cu două ore înainte de ședința de consiliu, că protocolul încheiat între doamna Armand și operatorul de salubritate lasă zeci de mii de bucureșteni fără servicii de curățenie stradală: la Gara de Nord, la Piața Charles de Gaulle, în centrul Bucureștiului, la Piața 1 Mai, la Podul Constanța, la Mănăstirea Cașin, la Liceul Lazăr etc.

În plus, situația școlilor din sectorul 1 este disperată: este primul an când nu s-a făcut nicio reparație și nicio lucrare de modernizare pentru pregătirea anului școlar. Asta ca să nu mai vorbim despre execuția bugetară absolut jenantă la capitolul investiții, sub 5%, când am intrat deja în luna septembrie. Toată primăria este într-un blocaj fără precedent. Dincolo de orice joc de imagine și declarații pompoase pentru un pumn de like-uri, doamna Armand ar trebui să-și ocupe timpul cu rezolvarea problemelor cetățenilor sectorului 1,” a declarat Sebastian Burduja, Președinte PNL Sector 1.

Clotilde Armand a avut numeroase ieșiri publice împotriva partenerului de guvernare locală, Partidul Național Liberal, uitând că sprijinul PNL a fost decisiv în câștigarea mandatului de primar. Urmând exemplul de la nivel național, este posibil să dorească să își asigure sprijinul AUR-PSD în Consiliul Local. Din fericire, AUR nu are niciun consilier local în sectorul 1.

„Este bine să ne vedem lungul nasului și să ne concentrăm pe administrație și bună guvernare. Sectorul 1 – și întreaga Românie – au nevoie de lideri politici maturi, responsabili, motivați doar de dorința de a lăsa în urmă comunități mai dezvoltate. Parteneriatul nostru este cu bucureștenii sectorului 1. I-am transmis de fiecare dată doamnei Armand și o facem și astăzi: suntem la dispoziție la orice oră pentru binele cetățenilor. Nu punem la suflet toate jignirile și atacurile (inclusiv de ieri, din păcate), pentru noi interesul românilor și legile țării sunt peste orice orgolii și dezamăgiri personale. Avem mult de muncă. Așteptările cetățenilor sunt pe măsură,” a concluzionat Sebastian Burduja".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.