EXPLOZIV: șeful tineretului PSRM din sectorul Botanica a fost ARESTAT pentru trafic de DROGURI! Surse: Ivan Statnîi e șeful unei organizații care se ocupă cu traficul online de stupefiante extrem de periculoase


EXPLOZIV: șeful tineretului PSRM din sectorul Botanica a fost ARESTAT pentru trafic de DROGURI! Surse: Ivan Statnîi e șeful unei organizații care se ocupă cu traficul online de stupefiante extrem de periculoase

Liderul tineretului PSRM din sectorul Botanica al Chișinăului, membru al Consiliului Republican al „Gărzii Tinere” (organizația de tineret a PSRM), Ivan Statnîi, a fost reținut de către ofițerii INI, în comun cu angajații Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger” și procurorii PCCOCS pentru „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online”. Mai exact, potrivit surselor Deschide.MD, socialistul ar fi fost chiar liderul grupării criminale, acesta gestionând magazinul online și personal introducând pe cale de contrabandă drogurile din Ucraina.

Poliția Națională a emis astăzi un comunicat cu privire la reținerea a încă trei persoane în dosarul comercializării drogurilor pe teritoriul municipiului Chișinău ca urmare a perchezițiilor inițiate în luna august.

Liderul grupării organiza introducerea pe cale de contrabandă a drogurilor din Ucraina, a racolat și angajat alți 2 curieri de gen masculin, acestia fiind sportivi de performanță, pe care i-a asigurat cu spațiu locativ pentru desfășurarea activității criminale”, se arată în comunicatul IGP.

Drogurile erau comercializate prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul dintre membrii acestei grupări. Astfel, utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20000 lei din realizarea drogurilor.

De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri”, pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

În cadrul perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 3kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.800.000 lei.

Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul perchezițiilor suspecții, de la începutul anului 2021 pînă în prezent  au realizat prin intermediul aplicației Telegram peste 20 kg droguri de tip PVP.

Potrivit surselor Deschide.MD apropiate anchetei, liderul grupării ar fi Ivan Statnîi, un tânăr de 21 de ani. Acesta este membru activ al PSRM și Gărzii Tinere. Mai mult, pe site-ul organizației de tineret a socialiștilor acesta este prezentat ca secretarul executiv al „Gărzii Tinere” sectorul Botanica.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.