APEL din Diaspora către Maia Sandu și PAS: revocați fosila lui Dodon și Plahotniuc din funcția de ambasador al R.Moldova în SUA! Dubiosul Eugen Caraș, cel mai bine plătit ambasador al R.Moldova


APEL din Diaspora către Maia Sandu și PAS: revocați fosila lui Dodon și Plahotniuc din funcția de ambasador al R.Moldova în SUA! Dubiosul Eugen Caraș, cel mai bine plătit ambasador al R.Moldova

Una dintre cele mai cunoscute voci ale Diasporei basarabene – l-am numit pe Alexandru Melnic, stabilit în Italia – lansează un apel către Maia Sandu și PAS pentru a revoca fosila lui Plahotniuc și Dodon, adică pe dubiosul Eugen Caraș, din funcția de ambasador al R.Moldova în SUA. 

”Conform surseslor noastre, nimeni din istoria de 30 de ani a MAEIE n-a reușit această ‹performanță› ca timp de 10 ani să lucrezi ambasador la misiunea noastră la UE, după care, la doar jumătate de an, în calitate de consilier al lui Dodon, să fie trimis iarăși ambasador în SUA de către același Dodon, Chicu și Ciocoi”, atrage atenția Melnic, care avertizează și că Eugen Caraș beneficiază de cea mai mare indemnizație lunară dintre toți ambasadorii R.Moldova, aceasta fiind echivalentă cu suma de 4.400 dolari.

(Eugen Caraș, ambasadorul R.Moldova în SUA)

Vă prezentăm dezvăluirile lui  Alexandru Melnic: 

”Fosila lui Plahotniuc și Dodon trebuie imediat revocată

După publicarea mai multor materiale despre activitățile MAEIE și a unor diplomați de acolo, observăm, cu regret, că conducerea de acolo nu reacționează deloc, probabil considerând aceasta ca o ‹performanță› pentru ‹vremurile bune și oamenii buni›. De aceea vom continua și cu alte materiale, bazându-ne pe sursele noastre care activează acolo. Nu pretindem că acestea conțin informație veridică sută la sută, dar așteptăm în continuare reacția oficială a MAEIE pe subiectele pe care le-am prezentat.

Chiar dacă a fost unul din cei mai docili ambasadori ai lui Plahotniuc și Dodon la misiunea noastră la UE tocmai timp de 10 ani (!), Eugen Caraș continua să-și păstreze in prezent mandatul de ambasador în cea mai importantă țară a lumii - SUA. Este incredibil cum acest individ reușește să se târâie ca o omidă de la o guvernare la alta. După ce, în calitate de ambasador, i-a promovat cu insistență pe Plahotniuc și Dodon la Uniunea Europeană, după ce în America i-a cântat osanale lui Dodon și guvernării lui corupte, acesta continuă să ne reprezinte, deja de 2 ani de zile, în Statele Unite ale Americii. 

Conform surseslor noastre, nimeni din istoria de 30 de ani a MAEIE n-a reușit această ‹performanță› ca timp de 10 ani să lucrezi ambasador la misiunea noastră la UE, după care, la doar jumătate de an, în calitate de consilier al lui Dodon, să fie trimis iarăși ambasador în SUA de către același Dodon, Chicu și Ciocoi. 

Acest individ, mare admirator al lui Plahotniuc și Dodon, are cea mai mare indemnizație lunară (per diem) dintre toți ambasadorii noștri, echivalentă cu 4.400 USD, sumă moștenită încă de la ‹faimoasa ambasadoare› PDM-istă Cristina Bălan. 

Dacă cei de la Externe și guvern nu vor să reacționeze la mesajele noastre, atunci, de această dată, ne adresăm și doamnei președinte Maia Sandu, deoarece și ea contribuie cu o semnătură pe decretele de numire și rechemare a ambasadorilor. Aduceți acasă această fosilă a lui Dodon și Plahotniuc; PSRM are urgent nevoie de consilier pe politică externă!!!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.