EXCLUSIV SURSE Pe cine vor Maia Sandu și PAS în funcția de viitor ambasador al R.Moldova la București. Află numele diplomatului


EXCLUSIV SURSE Pe cine vor Maia Sandu și PAS în funcția de viitor ambasador al R.Moldova la București. Află numele diplomatului

Potrivit surselor Podul.ro, noua putere de la Chișinău intenționează să-l trimită pe diplomatul de carieră Victor Chirilă în funcția de ambasador al R.Moldova la București. Același surse susțin că Victor Chirilă e pe cale să primească acceptul autorităților de la București.

(Diplomatul Victor Chirilă)

Amintim că Victor Chirilă (președinte al Asociației de Politică Externă) a fost înaintat în 2019 în funcția de ambasador al R.Moldova în Franța. Diplomatul primise deja agrementul autorităților de la Paris, însă a ales să se retragă imediat după ce a fost demis Guvernul Sandu, motivând că nu se regăsea în agenda politică a noii guvernări socialiste.

Victor Chirilă a avut în general poziționări pro-românești, atunci când a fost cazul, și este un pro-european fervent. Unica umbră care atârnă asupra lui e, precizează sursele Podul.ro, că e o rudă apropiată a dubiosului Andrei Popov, unul dintre artizanii așa-zisei națiuni civice moldovenești, însă trebuie subliniat că Victor Chirilă nu s-a remarcat până acum prin astfel de narațiuni, dimpotrivă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.