"Sistemul olandez a eșuat!". Ambasadorul Poloniei răspunde declarațiilor primarului Rotterdamului referitoare la polonezii și românii care au slujbe temporare în Olanda


  • ACP
  • Sep 20, 2021 23:00
  • 4185
"Sistemul olandez a eșuat!". Ambasadorul Poloniei răspunde declarațiilor primarului Rotterdamului referitoare la polonezii și românii care au slujbe temporare în Olanda

Primarul Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb (foto 2), a declarat ieri pentru cotidianul olandez "Algemeen Dagblad" că e îngrijorat de numărul tot mai mare de migranți economici din Europa de Est care sunt exploatați pe scară largă și trăiesc în sărăcie în orașul său.  

"Nu sunt sigur că oamenii din țări precum Polonia sau România sunt conștienți de ceea ce se întâmplă aici", a spus Aboutaleb, adăugând că țările din Europa Centrală și de Est ar trebui să facă mai mult "pentru a-și avertiza cetățenii împotriva exploatării din Europa de Vest".

Pe final, primarul Aboutaleb a precizat că "până și canalele din Rotterdam sunt mai bune pentru unii decât străzile din Varșovia".

Declarațiile primarului Rotterdamului, cunoscut în Olanda pentru felul său direct de spune ce gândește, a atras imediat replica ambasadorului Poloniei în Olanda, Marcin Czepelak (foto 1), care a declarat la rândul său că Aboutaleb "a mers prea departe" cu cele spuse pentru presă.  

Ambasadorul polonez a explicat că țara sa este preocupată de situația deloc bună în care trăiesc mulți polonezi în Rotterdam, adăugând că se știe despre faptul că lucrătorii temporari sunt adesea la mila agențiilor de recrutare și plasare.  

"Cu toate acestea, sistemul olandez a eșuat, nu angajații", a concluzionat ambasadorul Czepelak. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.