Vlad Voiculescu și ipocrizia alergătorului politic de cursă scurtă


Vlad Voiculescu și ipocrizia alergătorului politic de cursă scurtă

Florin Cîțu l-a demis ieri pe Octavian Berceanu din fruntea Gărzii Naționale de Mediu, punându-și din nou în cap rețeaua de bule vocale ale USR PLUS, partidul care l-a susținut pe comisarul epurat de premier strict pe motive de iresponsabil calcul politic. 

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns un singur gest de tembelism managerial într-o singură zi, Cîțu l-a desemnat ulterior, pentru a prelua atribuțiile de șef al Gărzii, pe fostul număr 2 al lui Berceanu, liberalul Alexandru Lucian Vasile, personaj pe care îl recomandau pentru jobul în cauză cu precădere funcția de președinte al TNL Călărași și calitatea de fiu al propriului său tată, primarul din comuna Jegălia.

Trist și jenant pentru anvergura ”specialiștilor” proprii cărora le tot fac reclamă de ani de zile, elitele USR PLUS nu au găsit altă metodă de a ataca decizia premierului decât persiflarea originii anonimului nou șef de la GNM, până apuca presa servită să scoată pe piață dezvăluirile referitoare la îmbogățirea din activități forestiere a lupului galben pus de Cîțu paznic la oile mediului.

De vreme ce rudenia cu Nic Voiculescu, lobbyst pe piața medicamentelor, și fondator al Institutului Aspen în România, alături de Mircea Geoană, e o medalie de merit strălucitoare, cu care poate defila oricând pe promenada rețelelor sociale, Vlad Voiculescu, alergătorul de cursă scurtă al progresiștilor, s-a etalat rapid și cu un ”ciolăcism” grobian pe pagina sa de Facebook.

”Jegălia is the new Videle”, a fost harfa scoasă în vitrină de puținul ministru pandemic al sănătății, un mișto ieftin la adresa domeniului de baștină al succesorului lui Berceanu, făcut, evident, cu lejeritatea adolescentului care a plecat din Brăneștiul natal înainte ca propriul său tată să reușească vreo performanță electorală, ci doar pe-aceea de a fi colaborator al Securității.

Frustrat de rezultatele (mai precis de lipsa acestora) experienței sale ministeriale, Voiculescu a sărit cu grație, ca șobolanul la ouă, în freza rărită a lui Cîțu, trecând peste faptul că jegăleanul Alexandru Lucian Vasile, liberalul cățărat către funcția de nou șef al GNM pe un morman de păduri tăiate, nu e chiar un țăran extras, cu drujba sub braț și pluta aferentă, de pe Borcea, și relansat la apă, pe Dâmbovița.

Ipocritul Vlăduț nu a desenat nimic pe peretele său de Facebook la vremea la care negocierile cu liberalii îl trimiseseră pe Luci Vasile, hăcuitorul de păduri, în postul de adjunct al lui Berceanu pentru câteva luni de zile. Vulpile progresiste ajunseseră la funcție iar strugurii nu se puteau numi stipendii pentru rebuturi politice.

Altfel, concluzia cea mai potrivită e cea exprimată de incomodul Valeriu Nicolae, chiar pe pagina lui Voiculescu, partizanul de Facebook originar din Brănești: ”Frățică, am eu câteva cv-uri din echipele voastre cele meseriașe pentru BN care îl fac pe nenea de la Jegălia să pară geniu. Eu zic să vă uitați întâi la voi, să rezolvați Călărașiul, Vâlcea, Tulcea și Clujul și ”dupe ce” bârnele alea sunt scoase din ochișori puteți să îi rupeți în două pe nemernici. Altfel pute a ipocrizie. Rău.”

Vlăduț, ai legătura pentru un drept la replică...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.