Cîțu minte cum respiră. Drulă îl desființează pe premier: "Am deschis două cabinete de vaccinare"


Cîțu minte cum respiră. Drulă îl desființează pe premier: "Am deschis două cabinete de vaccinare"

Premierul Florin Cîțu s-a plâns miercuri, 22 septembrie, că el e singurul din ex-coaliția PNL-USRPLUS, dar și din celelalte partide relevante, care a susținut și susține realmente campania de vaccinare. 

"În loc să stăm toată ziua şi să acuzăm Guvernul, să facem alianţe cu partide care nu susţin vaccinarea, poate că ar trebui să ieşim şi să le spunem românilor să se vaccineze. Aş vrea să îmi arătaţi şi mie mesajele liderilor politici din ultimul an de zile, în afară de al meu care a fost peste tot, care susţin campania de vaccinare. Chiar şi ai unor colegi ai mei de partid. Aş vrea să văd când a fost ultima oară domnul Ciolacu într-un centru de vaccinare şi să susţină vaccinarea. Când a fost domnul Barna. Domnul Cioloş a fost vreodată într-un centru de vaccinare? Eu voi susţine campania de vaccinare peste tot în toată ţara. Dar dacă mă ocup numai eu, nu ştiu de ce mai există MS, dacă totul e la premier", a zis Cîţu.

La scurt timp după această declarație, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a demontat minciuna premierului, arătând că a susținut la rândul său campania de vaccinare, nu doar prin mesaje, ci inclusiv prin deschiderea a două cabinete unde s-au vaccinat în total 7773 de persoane. 

"Înc-o zi, înc-o poveste, înc-o minciună de la premier

Oare de câte ori mai poate minți Florin Cîțu înainte să-și dea seama că asta nu-l poate salva?

Nu numai că am vizitat centre de vaccinare, dar din proprie inițiativă și cu efortul medicilor și asistenților, care activează în rețeaua Ministerului Transporturilor, am deschis două cabinete de vaccinare.

Ambele sunt amplasate în două puncte cu trafic mare: Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă.

În total, 7.773 de persoane s-au vaccinat în aceste două cabinete și sunt astfel protejate de ravagiile pe care din păcate le va aduce valul al patrulea al acestei epidemii.

În schimb, Florin Cîțu - cel care și-a asumat aproape pe persoană fizică această campanie de vaccinare, așa cum crede el că se și guvernează - refuză să își asume orice răspundere.

Un personaj expirat politic într-o țară pe care, în mod tragic, a lăsat-o nepregătită în această nouă criză de sănătate publică", a scris Drulă pe Facebook. 

În acest sens, Drulă a trecut în revistă o serie de momente în care a susținut campania de vaccinare: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.