Dacian Cioloș: "Dacă voi câștiga președinția USRPLUS, în 2023 îmi voi depune mandatul"


Dacian Cioloș: "Dacă voi câștiga președinția USRPLUS, în 2023 îmi voi depune mandatul"

Copreședintele USRPLUS Dacian Cioloș a declarat joi că în cazul în care va câștiga turul 2 al alegerilor interne, obținând astfel șefia partidului, atunci își va da demisia din funcția de președinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European. Totodată, Cioloș a precizat că, în situația în care va fi câștigător la Congres, indiferent dacă se va modifica sau nu statutul USRPLUS, el își va depune în anul 2023 mandatul de președinte al formațiunii politice pentru a obține un nou vot de încredere, în condițiile în care 2024 reprezintă un an electoral extrem de important. 

Reporter: Veți renunța la funcția de la Bruxelles pentru a veni să conduceți partidul în România? 

Cioloș: Am anunțat deja că dacă voi câștiga președinția partidului intenționez să nu mai candidez la președinția grupului, pentru că și acolo vom avea alegeri până la sfârșitul acestui an. 

Reporter: Și veți susține în continuare amendamentul de modificare a statutului pentru ca președintele să fie ales doar pentru 2 ani? 

Cioloș: Da. Eu oricum, dacă voi câștiga președinția partidului, în 2023 îmi voi depune mandatul pentru că eu cred că înainte de alegerile din 2024, care sunt foarte importante, va fi un moment bun să facem o evaluare a felului în care a funcționat partidul, ce am reușit să facem până atunci și conducerea partidului, cel puțin președintele, dacă eu voi câștiga șefia partidului, să obțină o validare prin vot chiar înainte de alegeri. 

Reporter: Această modificare o veți propune la Congres în sensul ca mandatul să fie de 2 ani? 

Cioloș: Da. Și asta, dar și alte modificări. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.