EXCLUSIV FOTO: Scandal monstruos pe grupurile interne ale USR PLUS. Echipa Barna ACUZĂ că mii de USR-iști n-au putut vota fiindcă au fost trecute greșit adresele de email în baza de date. Echipa Cioloș se opune oricăror corecturi. Motivele


EXCLUSIV FOTO: Scandal monstruos pe grupurile interne ale USR PLUS. Echipa Barna ACUZĂ că mii de USR-iști n-au putut vota fiindcă au fost trecute greșit adresele de email în baza de date. Echipa Cioloș se opune oricăror corecturi. Motivele

Un scandal monstruos se derulează pe grupurile interne ale USR-PLUS chiar în momentul în care dumneavoastră citiți acest articol. 

Mai exact, potrivit surselor Podul.ro și conform capturilor foto pe care vi le prezentăm, echipa lui Dan Barna a realizat o analiză privind modul în care a decurs primul tur al alegerilor pentru președinția formațiunii, scrutin câștigat de Dacian Cioloș, și a identificat mai multe nereguli care, acuză susținătorii lui Barna, au influențat rezultatul primului tur al alegerilor interne.   

Potrivit echipei Barna, câteva mii de membri de partid au adresele de email înregistrate greșit în baza de date – de exemplu, în loc de @gmail.com, unele emailuri ar fi fost trecute în baza de date drept @gmail.co. De asemenea, ar mai exista alte greșeli minore. De notat că marea majoritate a membrilor care n-au putut să voteze sunt USR-iști și mare parte dintre ei l-ar fi votat pe Dan Barna. 

Drept urmare, USR solicită ca adresele de email să fie corectate în baza de date, astfel încât respectivii să poată vota cu prilejul turului al doilea, însă reprezentanții PLUS se opun cu vehemență. E evident că fără o adresă corectă de email în baza de date, cei aflați în situația amintită nu își pot exprima votul la Congres: nu pot primi link-ul de vot

Așa cum veți remarca din capturile foto prezentate mai jos, plouă cu acuzații grave din ambele tabere, un IT-ist fiind luat la țintă de susținătorii lui Dacian Cioloș fiindcă ridică semne de întrebare și intenționează să corecteze adresele de email. Limbajul și acuzațiile spun totul despre starea de spirit din USR-PLUS. 

Un aspect cel puțin interesant – potrivit acuzațiilor lansate pe grupurile interne ale USR PLUS, în primul tur al alegerilor în baza de date figurau cu drept de vot și câțiva ex-USR-PLUS care acum sunt membri PNL, dar și un primar... PNL. 

Vedeți capturile de ecran de pe grupul intern al USRPLUS:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.