Cioloș, desemnat premier. Deputatul Emanuel Ungureanu: "E o propunere la bășcălie!"


Cioloș, desemnat premier. Deputatul Emanuel Ungureanu: "E o propunere la bășcălie!"

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat în emisiunea "Bună, România!" de la B1TV că președintele Klaus Iohannis l-a desemnat "la bășcălie" pentru funcția de premier pe șeful useriștilor, Dacian Cioloș, cu scopul de a se ajunge în câteva zile la desemnarea altui candidat de prim-ministru, dat fiind faptul că Guvernul celui ultim menționat are șanse minore de a fi învestit. 

Radu Buzăianu: Nu vi se pare o păcăleală întinsă USR-ului în momentul de față? 

Emanuel Ungureanu: E clar că e o propunere la bășcălie și se vede clar din reacția PNL, adică domnul Iohannis spunea că USR e dracul gol, iar acum l-a pus în brațele PSD și AUR și i-a spus să facă o majoritate, dacă tot a dat jos Guvernul Cîțu. Iar apoi Iohannis a dat semnalul în PNL ca nici să nu se gândească să facă o alianță (cu USR - n.red.) pentru guvernare. Domnul Cîțu a și ieșit și a și spus cât se poate de limpede că nu va vota un asemenea Guvern. Deci e un soi de joc de șah în plină criză COVID. Se va ieși în câteva zile și se va spune "Vedeți? USR nu a fost în stare să facă o majoritate, așa că vrem nu vrem o să mergem la un alt candidat". 

CITIȚI ȘI: Florin Cîțu pune pe butuci negocierile cu USR: "Cioloș are posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil"

Radu Buzăianu: E posibil ca acesta să fi fost și motivul pentru care PNL nu s-a dus cu nicio propunere la Cotroceni, ca să-i prilejuiască lui Iohannis această concluzie, că nu are o altă variantă în afară de Dacian Cioloș. 

Emanuel Ungureanu: Da. Se vede cât se poate de clar asta. Nu e nevoie să fii vreun geniu. 

Răzvan Zamfir: Marii strategi ai USR nu au intuit că e un măr otrăvit? 

Emanuel Ungureanu: Dacă nu veneam cu nicio propunere, ar fi venit PSD, PNL și AUR și ar fi zis că USR nu își asumă guvernarea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.