"Nu ne speriem de anticipate!". Moșteanu, întrebat ce va face USR dacă Florin Cîțu va fi propus din nou premier


"Nu ne speriem de anticipate!". Moșteanu, întrebat ce va face USR dacă Florin Cîțu va fi propus din nou premier

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a declarat joi, 14 octombrie, că, în contextul în care PNL insistă în continuare să-l propună pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, iar președintele Klaus Iohannis îl va și desemna, scenariu posibil în situația în care Guvernul Cioloș nu va fi învestit, atunci useriștii nu se tem de declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Reporter: Ați susține varianta alegerilor anticipate în cazul în care Dacian Cioloș ar putea fi respins, iar președintele l-ar putea propune din nou pe Florin Cîțu în funcția de premier? 

Ionuț Moșteanu: Declanșarea anticipatelor e un atribut care-i revine președintelui României. Indiferent de ce susțin partidele, doar președintele poate declanșa alegerile anticipate. Din punctul meu de vedere, alegerile anticipate sau organizarea unor alegeri acum în iarnă în plină pandemie ar fi inoportună, chiar iresponsabilă. Însă, dacă nu se va ajunge la nicio concluzie, țara trebuie guvernată, iar noi nu ne speriem de alegeri. Suntem gata să intrăm în orice fel de alegeri, dar, repet, în momentul acesta nu cred că e oportun. 

Amintim că prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat miercuri seară un apel către cei din USR, transmițându-le să revină în cadrul coaliției de guvernare și să accepte ca șeful liberalilor, Florin Cîțu, să își continue parcursul ca premier. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.