Scenariul anticipatelor. Cătălin Drulă: "Cele 60 de zile curg de astăzi"


Scenariul anticipatelor. Cătălin Drulă: "Cele 60 de zile curg de astăzi"

Vicepreședintele USR Cătălin Drulă a atras atenția miercuri seară, într-o emisiune la B1TV, că în cazul în care președintele Klaus Iohannis desemnează propunerea PNL de premier și anume Florin Cîțu, atunci partidul său are 2 variante luate în calcul, cea de a merge în opoziție în situația în care peneliștii ar obține sprijinul pesediștilor pentru învestirea unui Guvern sau de se intra în logica anticipatelor. În sensul celei de-a doua variante, Drulă a precizat că, începând cu respingerea de astăzi a Guvernului Cioloș în Parlament, a început numărătoarea celor 60 de zile în vederea eventualei dizolvări a Parlamentului de către președintele Klaus Iohannis. 

Moderator: Totuși nu a reușit să treacă acest Guvern. V-ați dus demersul până la capăt, nu și-a depus Cioloș mandatul cum putea să facă cu câteva zile în urmă...

Drulă: Excelent că nu a făcut asta. 

Moderator: Poate mai scurta criza...

Drulă: Criza a fost scurtată de actul de astăzi. Din ziua de astăzi curg 60 de zile constituționale până când președintele, dacă mergem la anticipate, poate dizolva Parlamentul. Nu suntem singura țară din zonă care ar face anticipate. Trebuie să existe și un deadline. Acel termen limită curge de astăzi. Multă lume spune că dacă se resping 2 premieri poate fi dizolvat Parlamentul. Se poate, dar numai după ce trec 60 de zile de la prima respingere. Acele 60 de zile curg de astăzi. E o variantă de rezolvare a crizei dacă nu sunt altele. 

Sursa foto: Agerpres

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.