LOVITURĂ pentru rusofilul Dodon! Iurie Reniță solicită comasarea dosarelor ”Bahamas” și ”Kuliok”, anunțând că se pune la disponibilitatea Procuraturii Generale pentru prezentarea dovezilor împotriva lui Dodon și a găștii penale de la vârful PSRM


LOVITURĂ pentru rusofilul Dodon! Iurie Reniță solicită comasarea dosarelor ”Bahamas” și ”Kuliok”, anunțând că se pune la disponibilitatea Procuraturii Generale pentru prezentarea dovezilor împotriva lui Dodon și a găștii penale de la vârful PSRM

Fostul deputat și ambasador Iurie Reniță – cel care a făcut publice multe probe privind operațiunea Bahamas – își anunță totala disponibilitate, pe Facebook, de a prezenta Procuraturii Generale și celei Anticorupție cele mai importante dovezi privind afacerea spălării de bani rusești din Bahamas în beneficiul direct al rusofilului, socialistului și românofobului Igor Dodon

De asemenea, Iurie Reniță avertizează că dosarele ”Bahamas” și ”Kuliok” trebuie comasate degrabă, întrucât spețele sunt interconectate. 

Podul.ro vă prezintă acuzațiile diplomatului de carieră: 

”Apreciez mult decizia procurorului general interimar Dumitru Robu de a iniția verificările în cazul faimosului dosar ‹Kuliokul/Sacoșa›, avându-l ca protagonist și beneficiar principal pe ex-președintele statului și liderul PSRM Igor Dodon. 

Deturnarea chiar din start a viitoarelor investigații pe acest caz din partea procuratorului general Alexandr Stoianoglo (imediat după ce am publicat secvența video) a avut scopul de a obstrucționa cercetările respective și de a-l exonera de responsabilitate penală în mod special pe Igor Dodon. Consider că procuratura anticorupție a examinat cazul ‹Kuliok› de o manieră superficială, formală și subiectivă, conducându-se, în primul rând, de indicațiile lui Stoianoglo (făcute public la TV), precum că nu ar exista suficiente probe pentru deschiderea unui dosar penal sau că n-ar exista mărturiile protagoniștilor implicați în acest act de corupție etc. E tocmai ceea ce s-a întâmplat la procuratura anticorupție și în instanța de judecată.

În context, menționez cu toată responsabilitatea că există mărturiile în original ale lui Plahotniuc, Iaralov și Dodon la procuratura anticorupție, precum și alte documente relevante pe dosarul respectiv. Îmi declar deplina disponibilitate să prezint procuraturii generale și celei anticorupție toate documentele pe care le-am prezentat și anterior pentru examinarea echidistantă și imparțială a dosarului ‹Kuliok›. Totodată, confirm disponibilitatea mea și pentru prezentarea tuturor probelor și documentelor relevante pe cazul spălării de bani și de finanțare ilegală a PSRM-ului prin operațiunea ‹Bahamas›. Aceste două dosare sunt interconectate, de aceea e necesar să fie comasate. 

Avem nevoie de o procuratură independentă, echidistantă și imparțială și nu cee ace am avut până în prezent!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.