Reprezentanția halucinantă a lui Dan Vîlceanu de la Digi24: Dorim revenirea USR în coaliție, dar nu acum. „Ne certăm, două, trei săptămâni, o lună, două, până când ne împăcăm” / Sebastian Lăzăroiu: „Vâlceanu îmi amintește de valutiștii anilor 90” / „S-a mai și certat cu burtiera. Îl haituia ca un spirit rău”


Reprezentanția halucinantă a lui Dan Vîlceanu de la Digi24: Dorim revenirea USR în coaliție, dar nu acum. „Ne certăm, două, trei săptămâni, o lună, două, până când ne împăcăm” / Sebastian Lăzăroiu: „Vâlceanu îmi amintește de valutiștii anilor 90” / „S-a mai și certat cu burtiera. Îl haituia ca un spirit rău”

Important e ca România să aibă un guvern cât mai repede și am luat toate variantele posibile. Oamenii nu mai știu ce să înțeleagă. E ca la nebuni. Am avut o coaliție funcțională și ne-am trezit, dintr-o dată, că cineva face o moțiune de cenzură din interiorul coaliției și dă jos guvernul. La 12.000 de cazuri pe zi. Acum sunt aproape 20.000 de cazuri pe zi”, a spus secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, duminică seară, la Digi24, într-o emisiune la care a participat alături de Anca Dragu, președinta Senatului. Partea cu liberalii care au încălcat protocolul de guvernare și l-au demis pe Stelian Ion din funcția de ministru al Justiție fără să-și anunțe colegii de coaliție și fără să le explice gestul nu a mai fost pomenită, deși a fost gestul care a aruncat practic coaliția în aer și a forțat USR să iasă de la guvernare.  

Dan Vîlceanu a continuat să vorbească la Digi24 despre refacerea coaliție și împăcarea cu USR reușind doar să adâncească nedumeririle.  

Ok, am înțeles, USR nu-l mai vrea pe Cîțu. Nicolae Ciucă! Votați-l! Și nici cu Nicolae Ciucă înțeleg că nu e bine, că acum vor în coaliție. Sincer, nu mai înțelegi”, a mai spus el. 

Întrebat dacă PNL nu mai vrea refacerea coaliției, Dan Vîlceanu a spus: „Evident că o vrem, am vrut-o tot timpul, am spus-o încontinuu. Până acum, USR a spus: Noi vrem să refacem coaliția, dar fără Cîțu. Dar Cîțu este tot ce contează într-o coaliție de guvernare?!”. 

„Absolut că ne dorim refacerea coaliției! Nu poate fi altfel decât cu USR și UDMR. Dar România nu are timp să stea încă două-trei săptămâni pe loc, fără guvern, ca să discutăm noi coaliții. România are nevoie acum de un guvern. Și este un prim pas să pui un guvern acum, repede, că ai nevoie de un guvern, și stăm după aceea și ne certăm, două, trei săptămâni, o lună, două, până când ne împăcăm și ne dăm seama că am greșit cu toții și rezolvăm problema. Dar nu poți să stai fără guvern doar ca să ne certăm noi”, a declarat Dan Vîlceanu. 

„Să ne certăm fără ca oamenii să fie afectați, despre asta e vorba. De ce trebuie să sufere toată lumea că avem noi o problemă sau că trebuie să discutăm noi niște lucruri? Haideți să punem acest guvern, locul USR este acolo și nimeni nu-i ia locul, ne împăcăm și discutăm toate lucrurile pe care trebuie să le discutăm și când toate lucrurile sunt discutate, poți să refaci coaliția. Dar nu poți să stai pe loc”, a arătat secretarul general al PNL. 

Întrebat dacă asta înseamnă că guvernul, cabinetul pe care îl formează Nicolae Ciucă este unul cu termen limitat, Dan Vîlceanu a răspuns că „nu neapărat”. 

„Acest cabinet poate avea după un anumit timp și alți membri, care acum la început nu fac parte din guvern” , a declarat Vîlceanu, precizând însă că premierul trebuie să rămână același, pentru că altfel ar însemna din nou o schimbare de guvern. VIDEO cu declarația integrală AICI

Președinta Senatului, Anca Dragu, vicepreședinte USR, a comentat scurt și sec: „N-am înțeles nimic!”.

Reprezentația halucinantă a lui Vîlceanu a fost comentată de sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu pe Facebook:  „Vâlceanu îmi amintește de valutiștii anilor 90. Vorbește repede, argumentează șchiop și hazliu, însă tu n-ai timp să râzi, fiindcă ești fascinat de aparența firului logic. Pe măsură ce se prelungește conversația, ești tot mai convins că urmează să devii victima unui escroc. De altfel, îți pipăi portofelul de câteva ori, întrebându-te dacă nu cumva omul vrea să te buzunărească și nu să-ți cumpere dolarii. În final, rămâi cu senzația că, numai prin simpla trăncăneală, ți s-a furat ceva, fără să știi ce - un nasture, șiretul de la pantofi, catarama de la curea. Trebuie neapărat să verifici, când ajungi acasă, dacă le ai pe toate la tine. 

Vâlceanu zice - nu putem reface acum coaliția cu USR, că avem o problemă de încredere, sunt multe de vorbit, multe răni de vindecat, tra-la-la, la-la-la, dar USR să voteze repede guvernul minoritar PNL și mai vorbim după aia. Repede, repede, repede” adăugând într-un comentariu „s-a mai și certat cu burtiera in emisiune. Îl haituia ca un spirit rău”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.