Grupul parlamentar al PNL, zguduit de încă o plecare. Anunțul făcut de ministrul interimar al Agriculturii


Grupul parlamentar al PNL, zguduit de încă o plecare. Anunțul făcut de ministrul interimar al Agriculturii

UPDATE: "Se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament!". PNL mai pierde un parlamentar, echipa lui Ludovic Orban ajungând oficial la 11 membri

UPDATE: "Formațiunea Orban" are oficial 10 parlamentari! Reproșurile aduse de proaspătul demisionar față de conducerea PNL: "Lideri de carton ce au înclinația către spectrul roșu al politicii dâmbovițene"

Ministrul interimar al Agriculturii, senatorul Adrian Oros, și-a anunțat vineri, 29 octombrie, demisia din grupul parlamentar al PNL. Acesta a reproșat echipei lui Florin Cîțu că a transformat PNL "în cel mai detestat și izolat partid". De asemenea, Oros a precizat că soluția pentru a fi combătute multiplele crize e reprezentată de refacerea coaliției și un Guvern condus de Ludovic Orban. 

"Am decis să mă retrag din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal de la Senat!

Din nefericire, în câteva săptămâni “echipa câștigătoare” a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc, în cel mai detestat si izolat partid.

Guvernul liberal Orban a reușit să treacă țara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme. Și a făcut-o foarte bine. Am vorbit anul trecut de construcția unei coaliții de dreapta care să dezvolte România. Care să reconstruiască încrederea că și în România se poate. Am promis stabilitate, profesionalism, decență, bunăcuviință, seriozitate.

În ultima perioadă, nu reușesc să explic oamenilor care și-au pus speranța în noi, comportamentul total aberant al celor care au confiscat Partidul Național Liberal. Din păcate, constat acum, ca nu a fost vreun plan, sau un proiect pentru PNL, sau pentru România. Sau dacă a fost, este ceea la ce asistăm în zilele noastre. Un plan pentru distrugerea PNL. Și care compromite șansele la dezvoltare a României.

Cred cu convingere, că singura soluție realistă și decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare și economice din țara, este refacerea coaliției și un guvern condus de Ludovic Orban.  

Rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola, așa cum se întâmplă cu actuala conducere a PNL", a scris Oros pe Facebook. 

După demisia pe care și-a dat-o Ludovic Orban din grupul al parlamentar al PNL, au anunțat un demers similar următorii parlamentari: Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari, Adrian Oroș, iar Antonel Tănase a precizat că va demisiona la rândul său, dar mai așteaptă câteva zile. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.