Avertismentul unui jurnalist pentru USR: "E penibil modul în care cerșește guvernarea / Mai are o singură șansă: să câștige prezidențialele în 2024 / Aș miza pe Drulă"


Avertismentul unui jurnalist pentru USR: "E penibil modul în care cerșește guvernarea / Mai are o singură șansă: să câștige prezidențialele în 2024 / Aș miza pe Drulă"

Jurnalistul Gabriel Gachi, de la publicația ReporterIS, a atras atenția, într-o postare pe Facebook, că e o greșeală majoră faptul că USR insistă în dialogul cu PNL pe refacerea coaliției de guvernare, impresia pe care o lasă fiind cea că ar cerși revenirea la Palatul Victoria. Ca strategie, Gabriel Gachi a precizat că USR ar trebui să se concentreze exclusiv pe alegerile prezidențiale din 2024, întrucât reprezintă singura șansă ca formațiunea politică să rămână relevantă. În acest sens, jurnalistul a punctat că fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă ar reprezenta o variantă mai bună de prezidențiabil decât Dacian Cioloș, actualul președinte al formațiunii politice. 

"E totuși penibil modul în care USR cerșește guvernarea. S-a terminat de mult.  

USR mai are o singură șansă în Liga Mare: să câștige prezidențialele în 2024. Nu știu dacă e în stare cu Cioloș, mai degrabă aș miza pe Drulă, un tip care reușește să fie autentic fără să facă eforturi.

Dacă pierde, USR va rămâne un partid izolat. Toți banii vor fi la PSD și PNL. Ar mai putea rămâne încă un mandat un partid relevant în urbanul mare, cu primari în 5-6 centre regionale. Dar aceștia nu vor avea nicio putere reala, pentru că vor sta la mâna Guvernului, care își va bate joc de ei, așa cum se întâmplă deja cu Fritz. USR degeaba va câștiga câteva orașe mari dacă nu penetrează Sistemul central, pentru a introduce niște reforme.

Fără acces la Putere, USR va fi părăsit de masa mare a membrilor flămânzi și oportuniști, până la urmă, având și ei niște familii, ipoteci de plătit și de crescut veniturile unor firme din pleașca banilor publici. În maxim un ciclu electoral, USR își va pierde mare parte din structurile locale și se va răci ca o planetă moartă. Va fi un partid de o singură cifră la scor electoral.

E și asta o victorie a baronilor. Visul "oamenilor de bine" al lui Iliescu. Nu văd nicio facțiune reformistă din PNL care să se desprindă de trupul-mamă și să continue un proiect anti-sistem alături de USR. Inechitățile vor rămâne politica de stat, drenarea banilor va crea disparități între regiuni, nomenclatura de stat va rămâne clasa exploatatoare, mult mai bogată decât angajații din privat și cu imunitate completă în fața legii penale.  

Singura șansă de resetare sunt prezidențialele", a transmis Gachi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.