Un deputat PNL a semnat pentru suspendarea președintelui Iohannis: "Așa îmi cer majoritatea alegătorilor"


Un deputat PNL a semnat pentru suspendarea președintelui Iohannis: "Așa îmi cer majoritatea alegătorilor"

Deputatul PNL Dumitru Flucuș a semnat inițiativa AUR privind suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis, informează publicația Libertatea. Inițiativa AUR necesită 156 de semnături, adică o treime din numărul total al parlamentarilor. Ulterior, în cazul strângerii numărului necesar de semnături, suspendarea va fi supusă votului, unde este nevoie de 234 de voturi pentru a fi aprobată de Parlament. 

Până în prezent, 8 parlamentari au semnat pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

Contactat de Libertatea, Flucuș a spus că a semnat documentul marți, 2 noiembrie, întrucât votanții i-au solicitat o asemenea poziționare.

"Dacă mă vor da afară din partid, este opțiunea lor. Am semnat respectivul document pentru că așa îmi cer majoritatea alegătorilor", a zis deputatul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.