Ludovic Orban: "Noi nu vom sprijini decât un Guvern de centru-dreapta! Resping orice speculație care să creeze o falsă scuză celor care vor cu PSD spunând că nu mai există majoritate!"


Ludovic Orban: "Noi nu vom sprijini decât un Guvern de centru-dreapta! Resping orice speculație care să creeze o falsă scuză celor care vor cu PSD spunând că nu mai există majoritate!"

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că gruparea de parlamentari care s-a coagulat în jurul său va vota doar un Guvern PNL-USR-UDMR, respingând prin această precizare speculațiile potrivit cărora nu ar mai exista o majoritate care să susțină o guvernare de centru-dreapta, iar astfel peneliștii sunt nevoiți să formeze un Executiv cu PSD. 

"România se află într-o criză politică și guvernamentală de peste 2 luni, o criză creată în mod artificial de președintele Klaus Iohannis și de Florin Cîțu prin distrugerea PNL, suspendarea democrației în PNL și preluarea controlului total a forurilor statutare de către președintele Iohannis, distrugerea coaliției de centru-dreapta, ignorarea cu bună știință a tuturor a problemelor cetățenilor români, indiferent că aceste probleme sunt sociale, economice și mai ales sanitare. Această criză politică e perpetuată tot artificial, tot de președintele Iohannis și de Florin Cîțu. În momentul în care Nicolae Ciucă a fost desemnat ca premier cu mandat de Guvern minoritar am spus din capul locului că exact ca și precedenta desemnare, a lui Dacian Cioloș, e una fără șanse de a se obține o majoritate parlamentară. S-au pierdut 2 săptămâni, Nicolae Ciucă a fost pus într-o postură penibilă în care în primă cază a spus că se va duce în fața Parlamentului, iar ulterior a renunțat, a fost bătut în retragere tot la ordin, atunci când s-a constatat că nu există nicio șansă de coagulare a unei majorități. 

Față de ceea ce se întâmplă în momentul de față consider că singura soluție normală, onorabilă, decentă de guvernare a României e refacerea coaliției de centru-dreapta. Vreau să dezmint categoric speculațiile lansate în presă de manipulatori din #echipacastigatoare sau din altă zonă, care încearcă să acrediteze ca scuză pentru conducerea PNL și Iohannis de a face Guvern cu PSD faptul că nu se mai poate reface coaliția de centru-dreapta din cauza retragerii parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL. Am purtat aseară o discuție cu colegii mei, atât cu cei care s-au retras, cât și cu cei care se vor retrage în viitorul apropiat. Decizia noastră e foarte clară, că nu vom vota un Guvern PNL-PSD. Noi dorim să participăm la reconstrucția coaliției de centru-dreapta. De altfel, când mi-am dat demisia din grupul parlamentar al PNL, am spus că trebuie îndeplinite 3 condiții ca să revin, iar una dintre aceste 3 condiții era refacerea coaliției de centru-dreapta. Ca atare, împreună cu toți colegii parlamentari, noi nu vom sprijini decât un Guvern de centru-dreapta, care să aibă la bază programul "Dezvoltăm România!", care să conțină politici guvernamentale pentru sprijinirea mediului de afaceri, în special a capitalului românesc, de relansare a investițiilor, de susținere a investițiilor în infrastructura mare, un program care să asigure creșterea economică, creșterea calității serviciilor, respectiv digitalizare. Respingem așadar categoric orice speculație care să creeze o falsă scuză celor care vor cu PSD spunând că nu mai există majoritate", a zis Ludovic Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.