"E de neacceptat să discutăm cu PSD!". Violeta Alexandru și-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL


"E de neacceptat să discutăm cu PSD!". Violeta Alexandru și-a dat demisia din grupul parlamentar al PNL

Deputata Violeta Alexandru, fostă ministră a Muncii în Cabinetul Orban, și-a anunțat, miercuri, demisia din grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Aceasta a transmis că e inadmisibil ca PNL să discute cu PSD despre conturarea unui Guvern. 

"Mi se pare incredibil că PNL nu merge cu o propunere de premier la Cotroceni, aşa ceva mi se pare o palmă dată alegătorilor noştri, care ne-au votat anul trecut. Mi se pare de neacceptat că mergem să stăm jos să discutăm cu PSD-ul pe care l-am hulit atâţia ani, în frunte cu cel care acum este preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi care se lăuda şi şi-a făcut o întreagă campanie în spaţiul public de adversar al PSD", a declarat Violeta Alexandru.  

Violeta Alexandru a mai precizat că ceea ce se întâmplă în acest moment în conducerea PNL este un "haos", care "se simte din păcate şi în grupul parlamentar al deputaţilor PNL". 

"Noi, în loc să discutăm despre chestiuni pe care le-am promis oamenilor, de exemplu să discutăm profesionist situaţia pensiilor speciale, în condiţiile în care în primăvara acestui an se decisese că trei colegi de-ai noştri, liberali, vor lucra pentru a ajunge la o formă legislativă constituţională pe care să o putem supune la vot. Mi se pare incredibil că în loc să ne preocupe să găsim soluţii la criza pandemică, mai ales în ceea ce priveşte tratarea oamenilor, noi avem de făcut jocuri cu PSD, când, de fapt, soluţia pentru a guverna corect România este la îndemâna noastră şi anume refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR", a mai declarat Violeta Alexandru. (sursa: news.ro)

După demisia pe care și-a dat-o Ludovic Orban din grupul al parlamentar al PNL, au anunțat un demers similar următorii parlamentari: Violeta Alexandru, Ion Iordache, Gabriel Plăiașu, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Bogdan Bola, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ștefan, Ionel Dancă, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari și Adrian Oros. Printre cei 16 demisionari se află 13 deputați. Astfel, aceștia au reușit să îndeplinească condiția necesară înființării unui grup propriu în Camera Deputaților. Pentru înființarea unui grup parlamentar în Camera Deputaților e necesară apartenența a cel puțin 10 deputați care au candidat pe lista aceleiași formațiuni politice. Noul grup parlamentar, condus de Ludovic Orban, va putea avea observator în conducerea Camerei Deputaților, va putea beneficia de o sală de şedinţă, logistica aferentă, un autoturism şi personal tehnic compus dintr-un şofer şi o secretară. Pentru constituirea unui grup parlamentar și la Senat, Ludovic Orban mai are nevoie de încă 4 senatori pe lângă cei 3 demisionari din prezent. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.