Principele Nicolae readuce în inimi omul ”lipit de Dumnezeu”. Albumul ”Bunicul meu Regele Mihai”, o apariție editorială excepțională


Principele Nicolae readuce în inimi omul ”lipit de Dumnezeu”. Albumul ”Bunicul meu Regele Mihai”, o apariție editorială excepțională

Albumul ”Bunicul meu Regele Mihai”, oferit de Principele Nicolae al României cu ocazia centenarului nașterii Regelui Mihai, la praznicul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor puterilor cerești, ziua în care Familia Regală a decis încă din 1921 aniversarea publică, pune, în fața ochilor și pe ecranul memoriei, noi și profunde mesaje, de iubire și de adevăr istoric. 

Albumul s-a născut din povestea unui dar neprețuit primit de nepotul Regelui Mihai la nunta sa din 30 septembrie 2018, din partea doamnei Irina Perko Mirabaud, a cărei mamă, Oana Mirabaud, botezată de Regina Maria, și-a petrecut momente din copilărie și adolescență cu principele moștenitor și Mare Voievod de Alba Iulia. Principele Nicolae continuă și îmbogățește povestea, alegând din arhive publice și private, imagini din viața bunicului său, Regele Mihai. Dincolo de valoarea documentară și de frumusețea lor, fotografiile exprimă legătura profundă a nepotului cu bunicul său: afecțiune, respect, admirație, cu deplină sinceritate. Fiecare fotografie este o mărturie de iubire, de adevăr și de înțelegere a misiunii primite din augustele rădăcini. 

Pentru prima oară, acest album restaurează editorial o pagină de istorie și un mesaj al Regelui Mihai, ocultate, total sau parțial, de aproape 30 de ani: venirea în România de Sfintele Paști (25-27 aprilie 1992) după 45 de ani de exil, a Regelui Mihai împreună cu Regina Ana și nepotul său Nicolae, copilul de șapte ani prin care Suveranul le asigura românilor viitorul monarhiei. Acele zile trăite la Putna, București și Curtea de Argeș sunt semnătura Regelui Mihai pe unul din cele mai importante documente regale. Semnătură pe care nimic n-o va putea șterge. Au fost zile de grație divină nu numai prin lumina magică a Învierii, ci și prin vibrația sacră a Coroanei care ne așternea în fața ochilor visul posibil! Nihil sine Deo! Prezent și viitor! Alături de bunicul său, Micul Nostru Prinț era cel mai puternic mesaj al Regelui, asumarea, fără nici o alternativă sau umbră de complicitate, a revenirii la legalitatea și legitimitatea noastră statală, morală, monarhia constituțională și garantarea viitorului ei în România. Fotografiile din acest album sunt dovada și, în același timp, cel mai autorizat comentariu. Îmi amintesc dialogul purtat, câteva luni mai târziu, la Versoix, cu Regele Mihai despre Principele Nicolae. Un zâmbet luminos, cum de puține ori am văzut pe chipul Suveranului. ”Și Regina și eu am trăit o mare bucurie la nașterea lui! Fiecare nepot a fost o bucurie, dar când s-a născut el, venea cel îndelung așteptat... Dacă Regina și cu mine n-am putut avea un fiu, ni s-a dat nepotul care, la timpul hotărât de Bunul Dumnezeu, va pune lucrurile în matca lor”

De-a lungul celor aproape zece ani de când se află în România, Principele Nicolae s-a consacrat mai multor acțiuni de clădire și regenerare, în zone naturale și sociale din România. Această apariție editorială, realizată la centenarul nașterii Regelui Mihai, l-a pus în fața unei noi provocări: aceea de a-și plasa albumul la înălțimea bunicului său!

Felicitări! Alteța Voastră Regală a reușit nu numai să dea viață documentelor istorice ale României, ci și să ne readucă în inimi omul ”lipit de Dumnezeu”, bunicul, Regele iubitor de adevăr, Țară și neam! 

Felicitări Editurii Vremea pentru asumarea acestui proiect de excepție!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.