Schimbul de geci cu Dragnea. Ludovic Orban vorbește despre controversata fotografie: Le-am zis "Sunteți nebuni?! Cum să ies la declarații îmbrăcat în geaca roșie a PSD?"


Schimbul de geci cu Dragnea. Ludovic Orban vorbește despre controversata fotografie: Le-am zis "Sunteți nebuni?! Cum să ies la declarații îmbrăcat în geaca roșie a PSD?"

În ultima vreme au rulat din nou fotografiile în care apar Ludovic Orban și Liviu Dragnea la un sediu de partid făcând schimb de geci, primul purtând o geacă PSD, iar al doilea o geacă PNL. Fotografiile au fost rostogolite mai ales de tabăra premierului interimar Florin Cîțu din PNL, încercându-se discreditarea ideii potrivit căreia Ludovic Orban ar fi cu adevărat un combatant al USL și implicit PSD. Prezent miercuri într-o emisiune la Realitatea PLUS, fostul președinte al PNL Ludovic Orban a relatat despre povestea respectivelor fotografii, care datează din anul 2009, din seara anunțării exit poll-ului din turul II al alegerilor prezidențiale. 

"Au fost 2 persoane care au făcut poze, cineva din PNL și cineva din PSD. Aceste poze sunt din 2009. Sunt făcute la sediul PNL din Bd. Aviatorilor 86. Sunt făcute după turul II al alegerilor prezidențiale din 2009. În turul II al alegerilor prezidențiale din 2009 Antonescu a decis să-l susțină pe Mircea Geoană. În schimbul susținerii lui Mircea Geoană, acesta a promis că va face Guvern PNL-PSD și că-l va desemna premier pe domnul Werner Klaus Iohannis. După anunțarea victoriei, după ora 21, echipa de conducere a PSD a făcut o vizită de curtoazie la sediul PNL să mulțumească pentru sprijinul din turul II. La discuția care a existat acolo, propunerea lui Geoană și a lui Antonescu a fost să ieșim la declarații, Dragnea și cu mine, Dragnea îmbrăcat în geaca galbenă și eu îmbrăcat în geaca roșie. Ce s-a întâmplat? În interior am îmbrăcat geaca roșie, iar ulterior urma să ieșim la presă. Nu am mai ieșit afară. În momentul în care au plecat Geoană și Crin Antonescu cu Dragnea îmbrăcat în geacă galbenă, eu m-am dus la etajul I, în ultima încăpere, mi-am dat geaca jos și am refuzat să ies la declarații. Eu nu am ieșit la declarații în geaca roșie. Ei țipau către mine în fața camerelor de filmat, acolo la ieșire pe trepte, "Unde-i Orban? Chemați-l pe Orban să vină!". Ei, Ludovic Orban nu a mai venit, pentru că eu am refuzat să apar în fața mass-mediei îmbrăcat în geacă roșie. Iar cei care au dat poza știu foarte bine ce s-a întâmplat, pentru că au venit la mine să mă întrebe "De ce nu ai mai ieșit la declarații?". Și le-am zis "Sunteți nebuni?! Cum să ies la declarații îmbrăcat în geaca roșie a PSD?". Iar în acest context vă aduc aminte că eu nu am participat la dezbaterea din turul II al prezidențialelor în grupul de susținere a lui Mircea Geoană. Au fost Crin Antonescu și Iohannis. Nu m-ați văzut pe mine țopăind de bucurie cu "Mihaela, dragostea mea!" ca domnul Antonescu și alții. Știți unde eram? Eram la sediul PNL și vorbeam cu președinții noștri de filiale că există riscul ca sondajele să poată fi întoarse dacă nu se respectă corectitudinea la numărarea voturilor. În turul II al prezidențialelor nu am fost nici la Timișoara, când au colorat în roșu Piața Operei și au sfidat astfel opinia publică din orașul Revoluției. Am fost chiar contra acelui miting de la Timișoara. Prezența mea din turul II a fost una sporadică. De altfel, după acest eveniment, Crin Antonescu a convocat un Congres extraordinar să scape de mine din funcția de prim-vicepreședinte", a zis Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.