EXCLUSIV Ciolacu, contrazis de Silviu Dehelean: "România va rămâne cu MCV atâta timp cât SIIJ este în funcțiune!". Cât de periculoasă e abordarea PSD pe justiție


EXCLUSIV Ciolacu, contrazis de Silviu Dehelean: "România va rămâne cu MCV atâta timp cât SIIJ este în funcțiune!". Cât de periculoasă e abordarea PSD pe justiție

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 12 noiembrie, în contextul negocierilor purtate cu PNL pe tema justiției, că "trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ".

Pe acest subiect, deputatul USR Silviu Dehelean, de profesie jurist, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a precizat în exclusivitate pentru Podul.ro că România va fi monitorizată în continuare prin MCV atât timp cât SIIJ nu este desființată și, mai mult decât atât, va suferi multe alte repercusiuni, în plan financiar și nu numai. 

"Decizia CCR care contestă supremația dreptului european, viitorul Minister al Familiei după model ungar și consensul de a ține Secția Specială împotriva magistraților în viață, cu risc de sancționare a României de către Comisia Europeană, toate acestea ne arată că alianța PSD-PNL duce România, alături de Ungaria și Polonia într-o zonă care subminează proiectul european

Ambele partide refuză desființarea Secției Speciale a Magistraților. Unii pe față, așa cum a anunțat Marcel Ciolacu astăzi, alții, PNL și UDMR, blocând încă din februarie proiectul fostului Ministru al Justiției, Stelian Ion, si orice alta propunere de desființare al SIIJ.

Nu cred că mai avem nevoie de argumente pentru care această odioasă creație a lui Dragnea trebuie desființată. Am ajuns în punctul în care riscăm să pierdem banii europeni pentru că niște lideri politici vor să aibă un instrument de presiune pe magistrații care anchetează dosarele de corupție. De ridicarea MCV nu poate fi vorba. România va rămâne cu MCV atâta timp cât SIIJ este în funcțiune. Iar dacă MCV va rămâne, nu vom intra in spațiul Schengen. Și dacă nu vom intra intra in Schengen, nici nu are rost sa vorbim de zona Euro. România și-a atins obiectivul intrând in UE sau obiectivul e bunăstarea, sistemul de valori și protecția pe care le oferă un stat european? Mai luptăm pentru ceva pentru noi, pentru o “țară ca afară” sau ne complacem călduț în starea asta complice la furt și închis de ochi?

PNL aduce la guvernare groparii sistemului de justiție din România. Să nu credem că PSD s-a schimbat. O vedem cel mai bine din reacțiile publice pe tema justiției. Dacă se opun desființării SIIJ, se vor opune oricărei reforme în justiție și oricărei reforme în general. E bine așa cum e", a zis Dehelean pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.