"Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc!". Ioana Constantin respinge categoric orice formă de colaborare într-un Pol Conservator cu partidul lui George Simion


"Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc!". Ioana Constantin respinge categoric orice formă de colaborare într-un Pol Conservator cu partidul lui George Simion

Vicepreședintele PMP Ioana Constantin a declarat marți, 16 noiembrie, că nu va colabora niciodată cu AUR într-un Pol Conservator, partid pe care l-a descris drept "pro-rus, anti-european și anti-NATO". 

"Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc, niciodată cu extremiștii  

Aleargă George Simion și băieții care au creat aurul ăsta fake să spele imaginea acestui partid pro-rus, anti-european și anti-NATO. De altfel, dl Dâncu de la PSD ne povestea acum câteva luni că trebuie ajutați amicii lui Simion să devină frecventabili. Nimic pro Rusia nu e frecventabil. Nimic promovat de Sputnik nu e frecventabil. Așa că facțiunile din cele mai mari partide ale României care îl țin pe băiatul ăsta pe pista de alergare acționează contra României.

Sunt sigură că sunt mulți oameni de bună credință acolo, oameni care nu știu că au girat un partid pro-Rusia cum România nu a avut niciodată în acești 30 de ani, oameni care nu au știut că fermele de trolli de pe Facebook au ros din adevăr și au vomitat propagandă tradusă de pe site-urile rusești.  

Anarhia nu înseamnă patriotism, să te tăvălești pe la graniță nu înseamnă că îți iubești țara. Interdicția lui Simion de a intra în Basarabia n-a fost ridicată nici de conducerea pro-europeană. Asta arată cine e de fapt Simion și cine e partidulețul acesta de laborator pe care îl conduce. Un partid care a avut tupeul să propună un premier admirator al lui Putin - Călin Georgescu.

Cu extremiștii, niciodată la aceeași masă! Cu Rusia, niciodată la aceeași masă!", a scris Ioana Constantin pe Facebook. 

CITIȚI ȘI: AUR își dă arama pe față: se pun bazele unui pol politic cu iz kremlinist. Târziu l-a reevaluat pe Capsali, pe care-l descria în 2014 ca fiind rusofil

Reiterăm că Podul.ro a intrat în posesia scrisorii pe care au transmis-o copreședinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, către mai multe formațiuni politice, printre care și dubiosul partiduleț Coaliția pentru Națiune, condus de avocatul rusofil Dan Chitic. Amintim, totodată, că președintele PMP Cristian Diaconescu a declarat luni, 15 noiembrie, pentru Digi24, că a fost contactat de liderii AUR, aceștia dorind construirea unui pol politic conservator. Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a exclus o alianță politică între PMP și AUR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.