Constituirea unui Pol Conservator. AD, replică pentru AUR: "Suntem ferm convinși de superioritatea modelului politic, economic și de securitate al UE realizat în colaborare cu NATO"


Constituirea unui Pol Conservator. AD, replică pentru AUR: "Suntem ferm convinși de superioritatea modelului politic, economic și de securitate al UE realizat în colaborare cu NATO"

Partidul Alternativa Dreaptă, invitat de AUR pentru a forma un parteneriat în vederea constituirii unui Pol Conservator, a anunțat marți, 16 noiembrie, că nu a purtat negocieri în acest sens. De asemenea, dat fiind faptul că AUR a invitat la negocieri inclusiv partidulețul rusofililor Dan Chitic și Iulian Capsali, AD a ținut să le transmită auriștilor că pune accentul pe "superioritatea modelului politic, economic și de securitate al UE realizat în colaborare cu NATO".

"Partidul Alternativa Dreaptă a luat act de cele apărute în mass-media referitoare la propunerea AUR făcută mai multor formațiuni politice extraparlamentare de raliere la un proiect politic de dreapta în România, de factura unui „pol conservator”.

Dorim să facem precizarea că Partidul Alternativa Dreaptă a primit o invitație în acest sens, dar că nu a luat încă o decizie în cadrul conducerii sale naționale. Totodată precizăm că în acest moment Alternativa Dreaptă nu se află în negocieri cu niciun partid din România.

Amintim că Alternativa Dreaptă este deocamdată singurul partid conservator declarat, cu doctrină asumată și membru al familiei conservatorilor și reformiștilor europeni (ECR). Ne reafirmăm angajamentul față de proiectul european, fiind ferm convinși de superioritatea modelului politic, economic și de securitate al UE realizat în colaborare cu NATO.

Prioritatea noastră absolută este ca România să devină o democrație constituțională consolidată în care toți cetățenii ei să poată trăi liberi și demni potrivit credințelor și visurilor lor, într-un climat de siguranță și domnie a legii.

Le mulțumim tuturor celor care cred în proiectul nostru și totodată îi asigurăm că vom trata cu seriozitate fiecare propunere trimisă în atenția noastră", a transmis AD. 

Precizările formațiunii politice Alternativa Dreaptă au venit în contextul în care Podul.ro a intrat în posesia scrisorii pe care au transmis-o copreședinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, către mai multe formațiuni politice, printre care și dubiosul partiduleț Coaliția pentru Națiune, condus de avocatul rusofil Dan Chitic. 

MAI MULTE DETALII: AUR își dă arama pe față: se pun bazele unui pol politic cu iz kremlinist. Târziu l-a reevaluat pe Capsali, pe care-l descria în 2014 ca fiind rusofil

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.