VIDEO Protest anti-USL 2 la Palatul Cotroceni. Actorul Marius Manole a ajuns deja, pentru a înapoia decorația: "Cred că e momentul ca Iohannis să plece!"


VIDEO Protest anti-USL 2 la Palatul Cotroceni. Actorul Marius Manole a ajuns deja, pentru a înapoia decorația: "Cred că e momentul ca Iohannis să plece!"

Activistul civic Sandy Matei a anunțat că astăzi, de la ora 11, se va desfășura o acțiune de protest anti-USL la Palatul Cotroceni, în ziua în care președintele Klaus Iohannis se va consulta cu partidele parlamentare, fiind mai mult decât probabil ca acesta să gireze o monstruoasă guvernare uselistă. 

"De ce taceti ?!

Observ o tacere suspecta la majoritatea membrilor si faniilor usr pe tema aliantei psd-pnl.

Aceeasi suspecta tacere o vad si la grupurile civice care s-au remarcat/nascut odata cu protestele #rezist. Si aici ma refer la ,,mobilizatorii,, nu la ,,lideri,, (pt cunoscatori)

Probabil ca calculele lor politice si civice la da egal sau mai mare cu perioada 2017-2019 cand au avut de castigat electoral si mediatic, DAR uita ca pe aceasta parte de opozitie haterista acum nu mai sunt singuri ci acolo este aur-ul mult mai tare in gura ca ei, mai este aripa Orban cu cei 20 parlamentari experimentati si nu in ultimul rand gata de atac gruparile lui Ponta, Dragnea, Basescu, Tariceanu cu ale lor partide neparlamentare acum dar care cu siguranta vor musca feroce din electorat pt ca la urmatoarea ,,imparteala,, sa fie acolo.

Eu voi fi luni ora 11 in fata Palatului Cotroceni pt ca lupta impotriva psd si votul mi-a fost TRADAT-furat, voi fi prezent ca CETATEAN LIBER !", a transmis Sandy Matei pe Facebook. 

Actorul Marius Manole a ajuns deja la Palatul Cotroceni, pentru a înapoia decorația primită în anul 2016 de la președintele Klaus Iohannis. Acesta a declarat că, în opinia lui, a venit momentul ca președintele Klaus Iohannis să plece din funcție. 

Marius Manole: Mi se pare că e un moment foarte periculos pentru România. (...) E o instituție care pe mine nu mă mai reprezintă de foarte mult timp (Administrația Prezidențială - n.red.). Nu am de ce să nu fac acest gest (de a returna decorația - n.red.). Klaus Iohannis, prin această decizie de a gira un Guvern PNL-PSD, mi-a anulat toate zilele în care am stat în piață, în care am luptat pentru Legile Justiției, pentru ca Constituția României să fie respectată. Ce se întâmplă acum? Ne întoarcem în timp. Avem un PSD care intră pe covorul roșu, pe ușa din față, în Guvern, acest partid care se declară reformat și care sigur nu e reformat. Astfel, acest ordin trebuie să rămână aici, la Administrația Prezidențială, pentru că mie nu-mi folosește la nimic. (...) L-am votat pe domnul Iohannis, l-am susținut, am crezut că e singura cale către o Românie europeană, democrată, în care lucrurile să funcționeze, iar justiția să fie liberă, însă iată că votul meu a fost înșelat. Cineva mi-a spus să îmi fie rușine că în 2016, când am primit decorația, nu mi-am dat seama ce președinte susțin. Nu, nu îmi e rușine! În acel moment nu era nimic atât de grav. Iată că lucrurile în timp s-au schimbat. Gestul de azi mi se pare unul de igienă, de a sancționa pe cineva chiar dacă l-ai susținut. Susținerea nu vine necondiționată. (...) E de datoria noastră să fim vigilenți! (...) Primul moment când am fost dezamăgit, primul semnal de alarmă, a fost atunci când a demis-o pe Laura Codruța Kovesi. Acum, ce a făcut cu domnul Cîțu și perpetuarea crizei politice, m-a determinat să spun "Gata!". Cred că e momentul ca Iohannis să și plece! 

Marius Manole, ieri, pe Facebook: "Am decis să înapoiez decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, cu care am fost decorat în 2016 la Palatul Cotroceni, din partea Președintelui României.  

L-am votat pe președinte și țin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârșit PSD-ul nu mai putea face rău acestei tări. Urma să avem un președinte care ține cu țara. Ghinion. Nu l-am avut.  

Am stat în Piața Victoriei în frig, în ploaie pentru a apara justiția și democrația. Cand a plecat Dragnea iarăși am crezut ca am invins. Ghinion, propriul nostru președinte urma să ne facă cel mai mare rau. Omul în care am crezut, pentru care am luptat. Acum PSD intră în Guvern pe ușa din față, pe covorul roșu. De asemenea, VREA SA PREIA ȘI SEFIA COMISIEI JURIDICE DIN CAMERA DEPUTATILOR, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea& Iordache, de aceasta data chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea președintelui Iohannis. Halucinant, nu?

Nu aș fi crezut că într-o zi va trebui să protestez din nou, chiar dacă datele sunt acum altele. Președintele României pentru mine este un trădător.  

Returnez, așadar, decorația primită, mâine la ora 10:00 la Palatul Cotroceni.

Sunt mândru de realizările mele și publicul nu poate fi mințit cu decorații venite din partea celor care nu iubesc țara. Oricum în ultimii ani Cultura nu a reprezentat o prioritate pentru administrația țării".


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.