EXCLUSIV. În urma dezvăluirilor Podul.ro, polițiștii de patrimoniu au încercat să facă un control la Fortul 13 Jilava, dar clanul Teoroc le-a refuzat accesul! Urmează o plângere penală la Parchet, pentru obstrucționare. Criza și concediul Antoanelei Cristina Teoroc


EXCLUSIV. În urma dezvăluirilor Podul.ro, polițiștii de patrimoniu au încercat să facă un control la Fortul 13 Jilava, dar clanul Teoroc le-a refuzat accesul! Urmează o plângere penală la Parchet, pentru obstrucționare. Criza și concediul Antoanelei Cristina Teoroc

În urma dezvăluirilor exclusive ale Podul.ro (detalii AICI) privind avalanșa de ilegalități și nereguli patronate de directoarea penitenciarului Jilava, comisarul-șef Antoanela Cristina Teoroc (odinioară bibliotecară a instituției), Poliția de patrimoniu și Direcția de cultură a Consiliului Județean Ilfov au încercat, vineri, să efectueze un control amănunțit la Jilava, pentru a verifica în ce măsură actuala administrație se face responsabilă de galopanta degradare a Fortului 13, monument de patrimoniu clasa A.

Polițiștilor de patrimoniu și reprezentanții CJ Ilfov NU le-a fost permis accesul în incinta penitenciarului Jilava. Controlul a fost obstrucționat chiar de directorul adjunct lăsat la butoane de Antoanela Cristina Teoroc, care și-a luat o săptămână de concediu în urma dezvăluirilor Podul.ro.

Inițial, după ce s-a văzut cu polițiștii la poartă, administrația Jilavei le-a refuzat accesul folosindu-se de chichița cu vaccinarea, unul dintre agenți nefiind vaccinat, toți ceilalți fiind. Posibilitatea revenirii după un test a fost de asemenea refuzată, ceea ce nu mai are acoperire legală. Tot ilegală este refuzarea intrării restului echipei pe motiv că administrația nu a fost anunțată în prealabil de intenția... controlului. Cu alte cuvinte, conducerea Jilavei vrea să știe cu ceva timp înainte ziua și ora în care autoritățile îi vor verifica activitățile, de parcă rostul unui control ar fi acela de a se desfășura după ce controlatul se asigură că scapă basma curată!

Potrivit informațiilor Podul.ro, Poliția de patrimoniu și Direcția de cultura a CJ Ilfov vor sesiza Parchetul, pentru obstrucționare, solicitând totodată și sancțiuni financiare ce pot ajunge și la 10.000 lei, așa cum stipulează negru pe alb legislația privind protejarea patrimoniului. Desigur, Antoanela Cristina Teoroc va ridica din umeri și va insista că nu știe nimic, doar era în concendiu, băgându-l la înaintare pe directorul-adjunct, ofițerul responsabil din ziua respectivă. 

Potrivit surselor foarte bine informate ale Podul.ro, Antoanela Cristina Teoroc a făcut o criză de nervi la penitenciarul Jilava, lunea trecută, bănuindu-și subordonații că dau din casă, apoi și-a luat o săptămână de concediu. Astăzi a revenit în câmpul muncii. La momentul potrivit, am spune, având în vedere următoarele controale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.