Biserica Greciei explică de ce NU susține certificatul verde pentru locașurile de cult, în condițiile în care până acum a sprijinit toate măsurile sanitare impuse de Guvernul de la Atena


  • ACP
  • Nov 23, 2021 16:57
  • 2249
Biserica Greciei explică de ce NU susține certificatul verde pentru locașurile de cult, în condițiile în care până acum a sprijinit toate măsurile sanitare impuse de Guvernul de la Atena

Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a declarat luni că nu poate asigura respectarea măsurilor guvernamentale care prevăd ca în biserici să fie lăsați să intre doar cei care au un certificat de vaccinare, cei care au trecut prin boală în ultimele 6 luni și cei care au un test de laborator negativ.

Organul de conducere a Bisericii Greciei și-a exprimat clar, în mai multe rânduri, sprijinul pentru eforturile guvernamentale de a reduce pandemia, cum ar fi portul măștii de protecție medicală în biserică, respectarea distanței sociale și vaccinarea împotriva coronavirusului, însă acum explică faptul că personalul și voluntarii bisericii nu au nici capacitatea ori autoritatea de a monitoriza respectarea măsurilor de siguranță impuse de guvern începând de sâmbătă.  

"Angajații și personalul voluntar nu au nici capacități, nici autoritate de pază, nici puterile poliției", se spune în declarația Sinodului Bisericii Greciei, care își reiterează în același timp sprijinul pentru "efortul mare al medicilor și asistentelor de a face față pandemiei" și îndeamnă "toată lumea să se vaccineze".

"Poziția fermă a Bisericii noastre este că alegerea vaccinării nu este o chestiune de bună-credință sau mărturisire, ci un obiect al științei medicale și un act de responsabilitate individuală și socială. Orice viziune opusă, chiar și a clerului, nu reprezintă Biserica Greciei, care este guvernată și exprimată oficial doar de Sfântul Sinod", a adăugat acesta.  

Guvernul Greciei a exclus un nou lockdown, măsură adoptată recent în Austria, deși numărul celor infectați, al pacienților intubați și al deceselor a crescut în ultimele zile. (sursa: AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.