"E mai multă competență în politică dacă fac pasul în spate?". Ciucu explică de ce nu pleacă din PNL, chiar dacă se opune USL


"E mai multă competență în politică dacă fac pasul în spate?". Ciucu explică de ce nu pleacă din PNL, chiar dacă se opune USL

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, opozant inclusiv la nivel public al făuririi guvernării USL 2, a argumentat miercuri, 24 noiembrie, într-o emisiune la Digi24, de ce nu își dă demisia din partid, principalul motiv constând în faptul că și-ar pierde, conform legislației în vigoare, mandatul de primar, în cazul lui de edil al Sectorului 6. De asemenea, Ciucu a explicat de ce nu pleacă nici din funcția de președinte al PNL București. 

"Timp de 7 ani de zile am taxat PSD că nu a făcut reforme, că a fost refractar la schimbare, că a politizat justiția etc. (...) Dar ce propuneți? Să-mi dau demisia din PNL? Să-mi pierd mandatul de primar după ce am fost ales? Care e ideea? Care e alternativa? Alternativa e să mă întorc în viața mea privată. E mai multă integritate și competență în viața politică dacă eu fac pasul în spate? Pot să-l fac. Mi-e dor de viața de dinainte de politică. (...) Care e ieșirea de aici? Ieșirile pot să fie 3, să ne pupăm cu PSD peste tot, inclusiv la nivel local, putem cei care nu ne simțim ok cu această variantă să facem pasul în lateral și n-am niciun fel de problemă, întrucât calitatea vieții mele înainte de politică era mult mai bună decât e acum. Deci nu am o miză personală, ci doar ambiție, dar nu una personală. Iar varianta 3 e să ne ducem mai departe în logica în care deja am început la nivel local. Dacă ziceți că ajută ca eu să plec din politică, iar electoratul meu zice "Du-te acasă!"... Altă variantă nu am pe legea din România decât să mă duc acasă. Nu pot să rămân primar și să îmi dau demisia din PNL, pentru că îmi pierd mandatul. Mai mult, nu cred că PNL e irecuperabil. Din contră! Și mai e o variantă, să-mi dau demisia din funcțiile politice (de președinte al PNL București - n.red.) și să rămân doar primar, precum Emil Boc. Dar nu știu cât ar ajuta principalii susținători ai primarului și ai alianței (cu USR - n.red.). Deci dacă eu plec din poziția de președinte al PNL București o să fie și mai multă degringoladă și anarhie, nu neapărat că sunt eu ăla deștept, frumos și bine intenționat, ci mai degrabă prin prisma modului prin care vreau să rămân dedicat ideii cu care am plecat în alegeri. Despre asta e vorba", a precizat Ciucu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.