VIDEO Marcel Ciolacu, ajuns președintele Camerei Deputaților cu sprijinul PNL, duce umilirea LIBERALILOR la un alt nivel! „Au fost doi ani pierduți. Doi ani de criză economică și sanitară, doi ani în care milioane de români au fost abandonați” / „PSD ştie să guverneze” / „PSD este cel mai responsabil şi stabil partid din România”


VIDEO Marcel Ciolacu, ajuns președintele Camerei Deputaților cu sprijinul PNL, duce umilirea LIBERALILOR la un alt nivel! „Au fost doi ani pierduți. Doi ani de criză economică și sanitară, doi ani în care milioane de români au fost abandonați” /  „PSD ştie să guverneze” / „PSD este cel mai responsabil şi stabil partid din România”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut, joi, în plenul reunit al Parlamentului, cu ocazia votului de învestitură a noului guvern de coaliție monstruoasă PNL - PSD - UDMR, un discurs axat pe rolul mesianic pe care l-ar avea PSD în salvarea României, acuzând repetat și în termeni foarte duri, umilitori, cele două guvernări liberale - Orban și Cîțu - care au precedat cabinetul lui Nicolae Ciucă (Klaus Iohannis).

Recent, Ciolacu, 53 de ani, un lider politic cu dificultăți serioase de exprimare, care a reușit să ia examenul de Bacalaureat pe la 30 de ani și a urmat cursurile unei facultăți private neacreditate, a ajuns, cu sprijinul PNL, președintele Camerei Deputaților, funcție ocupată anterior de Ludovic Orban, dar și de Liviu Dragnea. 

„România se află într-un punct critic, un moment în care deciziile pe care le luăm pot schimba direcţia ţării. Au fost doi ani pierduţi, de criză, instabilitate, doi ani în care milioane de români au fost abandonați de stat. Suntem într-un punct critic care necesită o decizie fundamentală.

PSD este cel mai responsabil şi stabil partid din România (aplauze), de aceea, PSD trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne vom folosi priceperea şi experienţa pentru a opri prăbuşirea, a fi alături de oameni, români şi a stabiliza ţara. Am acceptat acum această provocare pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate.

Am venit cu medici de excepţie, specialişti care au fost în mediul privat, nu e timp de experienţe, trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi, PSD ştie să guverneze. Am demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit să reparăm dezastrul altor guvernări.

Le mulţumesc miniştrilor PSD pentru că au acceptat această provocare”, a perorat Ciolacu, nereușind de fiecare dată să pronunțe cuvintele până la capăt.

Liderul PSD a adăugat că România are nevoie de un nou drum, în care „statul are grijă de cetăţenii săi", mai ales de cei vulnerabili, un drum în care „munca este încurajată şi răsplătită”.

"În pandemie, cei bogaţi s-au îmbogăţit şi mai mult, iar statul şi-a pierdut simţul responsabilităţii faţă de oamenii care muncesc din greu, faţă de pensionari, faţă de familiile cu copii şi firmele româneşti. Acest lucru trebuie să se schimbe. PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum. (...) Multor români le este din ce în ce mai greu să plătească facturile, mâncarea, benzina sau medicamentele. România trăieşte în sărăcie, foame şi frig, s-a scumpit tot ce se putea scumpi, avem o inflaţie record şi venituri îngheţate pentru oameni. Avem un drum lung în faţă pentru a creşte puterea de cumpărare. De acum avem datoria să stopăm prăbuşirea nivelului de trai. PSD va pune în aplicare din prima lună de guvernare pachetul social. Vom creşte alocaţiile, pensiile, salariul minim şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap", a promis Ciolacu.

„Am pierdut prea multe persoane dragi. Mult prea mulţi. Acest lucru este inadmisibil. (...) Am venit al guvernare pentru că e momentul ca oamenii, în sfârşit, să afle adevărul, tot adevărul. Doar aşa se va putea restabili încrederea în autorităţi. Nu voi minţi niciodată că am învins pandemia. (...) Doar împreună, într-un parteneriat real, putem să depăşim acest moment greu, să ţinem lucrurile sub control. Trebuie să dărâmăm ziduri de ură care s-au înălţat între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Nu există români buni sau mai puţin buni, toţi suntem români şi vrem să ne luăm vieţile înapoi. De aceea, măsurile sanitare trebuie să fie comunicate doar de profesionişti din sănătate, politicienii trebuie să facă un pas în spate. (...) Trei măsuri vor fi esenţiale - accesul la medicamentele virale, testarea extinsă şi noua campanie de vaccinare", a mai spus Marcel Ciolacu. Acuzațiile și apropourile pesedistului la adresa președintelui Klaus Iohannis și Florin Cîțu, care spuneau vara trecută că pandemia a fost învinsă, frânând astfel campania de vaccinare, au fost aplaudate furtunos de colegii din PSD, dar și de unii liberali.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.