VIDEO În timp ce turcii își arată furia față de inflația explozivă, reprezentanții partidului de guvernământ le recomandă să mănânce mai puțin


  • ACP
  • Nov 25, 2021 18:28
  • 1790
VIDEO În timp ce turcii își arată furia față de inflația explozivă, reprezentanții partidului de guvernământ le recomandă să mănânce mai puțin

În timp ce economia Turciei pare să fi intrat într-o criză foarte severă din cauza inflației explozive, Guvernul de la Ankara nu dă semne că ar avea vreo soluție care să funcționeze pentru această situație, iar intervențiile în presă ale reprezentanților partidului de guvernământ nu fac decât să irite suplimentar pe toată lumea. 

Turcii au ieșit noaptea pe străzi în mai multe orașe, pentru a demonstra împotriva dezastrului economic care le-a crescut toate prețurile, începând de la produsele de bază, și le-a devalorizat puternic veniturile, după ce doar marți lira turcească a pierdut aproape 15% din valoare, ajungând la o pierdere totala de 42% pentru tot anul. Prăbușirea valorii lirei turcești a dus, printre altele, și la suspendarea multor afaceri, la închiderea caselor de schimb valutar și oprirea acordării împrumuturilor de către bănci. Și Apple și-a oprit vânzările în Turcia, arătând cât de mare e dezastrul produs de devalorizarea bruscă a lirei turcești. (sursa: AICI)



Ca răspuns la această situație, un reprezentant al partidului de guvernământ AKP, deputatul Zülfü Demirbağ, a încercat să liniștească populația cu următorul sfat: "în loc să mâncăm 1-2 kilograme de carne lunar, să mâncăm doar jumătate de kilogram; cumpărăm 2 kilograme de roșii și jumătate din ele merg la gunoi - ei bine, să luăm doar două roșii". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.