FOTO Bătaie de Joc! Ștefan Pălărie devoalează modul în care sunt livrate testele de salivă în școli: "Vă spun eu ce va omite Cîmpeanu să zică! Vă dați seama cât de încredere vor fi rezultatele testelor?!"


FOTO Bătaie de Joc! Ștefan Pălărie devoalează modul în care sunt livrate testele de salivă în școli: "Vă spun eu ce va omite Cîmpeanu să zică! Vă dați seama cât de încredere vor fi rezultatele testelor?!"

Senatorul USR Ștefan Pălărie a publicat vineri seară, pe Facebook, o imagine care relevă bătaia de joc în care sunt livrate, cel puțin în unele școli, testele COVID de salivă, piesele kiturilor de testare fiind repartizate în pungulițe separate, iar pe cale de consecință profesorii vor trebui să se ocupe ei de sortat 1 kit / punguliță, ceea ce fără doar și poate va compromite veridicitatea rezultatelor unor teste. 

"În seara asta sau mâine domnul Ministru Sorin Mihai Cîmpeanu va ieși triumfător la toate televiziunile să anunțe satisfăcut că teste au sosit în școli.  

Ceea ce va omite să spună, vă spun eu. Astăzi seara la ora 18:30 au sosit în școli testele de salivă mult promise. În niște cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă. Fără instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!!!!  

Ordinul este ca joi toți copiii din școală să primească câte un test de salivă aplicat. Profesorii trebuie sa găsească soluții ca din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete.

Stimate domn Cătălin Botezatu, stimați domni din Clanul Cămătaru, felicitări pentru vânzarea către ONAC! Nimeni nu se aștepta la atâta ingeniozitate. Clubul profesorilor din România vă urează un 1 Decembrie cu mult belșug și Sărbători Fericite! O face în timp ce se întreabă cât de prost sau cât de ticălos poate fi statul român care să fie complice la mizeria asta.

PS: Vă dați seama cât de #deîncredere vor fi rezultatele testelor în care profesori obosiți și scârbiți de lipsa de respect, vor sta ore întregi sa pună cu mâna în punguțe cumpărate de ei căpăcele, bețișoare și pliculețe", a precizat Ștefan Pălărie. 

Amintim că interlopul Sile Cămătaru și designerul Cătălin Botezatu sunt cei care s-au ocupat și se ocupă de furnizarea de teste de salivă către școlile din România. Firme legate de cei doi au câștigat licitația pentru achiziționarea de teste pentru depistarea COVID-19 în vederea distribuirii lor către unitățile de învățământ. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.