"În timp ce Maia Sandu cere acţiuni ferme menite să cureţe de corupţie sistemul de justiţie, crima organizată a reuşit să penetreze Parlamentul României!". Un fost consilier prezidențial avertizează că PSD îi pregătește culoarul Laurei Vicol pentru preluarea funcției de ministru al Justiției


"În timp ce Maia Sandu cere acţiuni ferme menite să cureţe de corupţie sistemul de justiţie, crima organizată a reuşit să penetreze Parlamentul României!". Un fost consilier prezidențial avertizează că PSD îi pregătește culoarul Laurei Vicol pentru preluarea funcției de ministru al Justiției

Raluca Boboc, fost Consilier de Stat în Departamentul de Analiză Politică din cadrul Administrației Prezidențiale pe vremea președintelui Traian Băsescu, a publicat un articol, pe site-ul Adevărul, pe parcursul căruia a atras atenția că, potrivit unor surse foarte bine informate, "numirea Laurei Vicol în fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților este doar un prim pas dintr-un plan mai larg, care are drept principal obiectiv propulsarea acesteia la conducerea Ministerului Justiției", cel mai probabil după anul 2024, când, conform trendului electoral actual, PSD va guverna singur. În acest sens, Raluca Boboc a explicat că planul în cauză a fost creionat, inclusiv în corelație cu contextul impus de pandemie, de către "băieții deștepți", de către "interlopii <<dresori de lei și de fraieri>>". Ca o comparație, fostul consilier prezidențial a făcut referire la abordarea noii puteri de la Chișinău, care a scos în relief o imagine oarecum în antiteză față de perspectiva creată de guvernarea USL de la București. 

"PSD-ul lui Marcel Ciolacu a decis să o susţină şi să o instaleze la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor pe Laura Vicol, nimeni alta decât avocata şi apropiata unor clanuri de interlopi deosebit de periculoase. Astfel că, din singurul preşedinte al României care a organizat un referendum naţional pe tema justiţiei, Klaus Iohannis a devenit peste noapte chiar PROTECTORUL crimei organizate care s-a instalat la vârful Parlamentului.

O imagine care contrastează puternic cu măsurile anticorupţie pe care noua putere instalată la Chişinău, de exemplu, a început deja să le implementeze cu foarte mult curaj. În timp ce Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, cere acţiuni ferme menite să cureţe de corupţie întregul sistem de justiţie sau pledează în Consiliul Suprem de Securitate pentru adoptarea şi implementarea unor mecanisme pentru prevenirea riscului eschivării persoanelor acuzate de la răspunderea penală în cazurile de mare corupţie, la Bucureşti, omologul său a rămas mut în faţa lejerităţii cu care crima organizată a reuşit să penetreze Parlamentul României, una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, şi să obţină controlul total pe Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. (...) 

Băieţi deştepţi, interlopii „dresori de lei şi de fraieri” au înţeles rapid că pandemia a resetat regulile jocului, că libertatea de mişcare în spaţiul european şi în întreaga lume va suferi modificări pe o perioadă nedefinită. Pentru mulţi dintre aceştia, România va fi singurul loc în care îşi vor mai putea derula activitatea infracţională. De asemenea, au înţeles rapid şi care este direcţia de unde va bate vântul puterii, PSD-ul fiind pe cai mari în sondajele de opinie şi având şanse foarte mari să câştige alegerile din anul 2024. 

În acest context, crima organizată a decis că este mai bine să îşi securizeze încă de pe acum domeniul justiţiei şi să îşi promoveze un om al lor într-o funcţie cât mai înaltă pentru a le asigura protecţia în faţa legii. Iar aleasa interlopilor este nimeni alta decât deputata Laura Vicol, cea care i-a şi reprezentat în foarte multe procese. Astfel, surse foarte bine informate susţin că numirea Laurei Vicol în fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor este doar un prim pas dintr-un plan mai larg, care are drept principal obiectiv propulsarea acesteia la conducerea ministerului Justiţiei când PSD-ul va deţine guvernarea de unul singur. 

Numirea Laurei Vicol, avocata capilor din crima organizată, în fruntea Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, concomitent cu lansarea cărţii lui Nuţu Cămătaru, condamnat în mai multe dosare penale pentru infracţiuni cu violenţă, devenită deja un bestseller naţional, nu este ceva întâmplător. Ci o declaraţie de intenţie. Practic, sub nasul SRI, SIE, SPP şi al STS se desfăşoară cea mai soft acţiune de PR şi de preluare a justiţiei desfăşurată vreodată de către crima organizată", a scris Raluca Boboc într-un articol pe care-l puteți citi complet AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.