Confruntându-se cu o scădere drastică în preferințele electoratului, administrația Biden le cere jurnaliștilor apropiați să-i prezinte deciziile într-o lumină mai bună


  • ACP
  • Dec 7, 2021 21:39
  • 1821
Confruntându-se cu o scădere drastică în preferințele electoratului, administrația Biden le cere jurnaliștilor apropiați să-i prezinte deciziile într-o lumină mai bună

Căderea în sondaje a președintelui Joe Biden și a Partidului Democrat a făcut administrația prezidențială de la Washington să încerce să determine o parte din presa care îi e favorabilă să prezinte într-o lumină mult mai bună situația prin care trece America, una deloc ușoară, marcată de probleme majore precum inflația mare și criza lanțului de aprovizionare.  

Gradul de aprobare al lui Biden este atât de scăzut în rândul populației, încât a mers mai jos decât cel al oricărui guvernator din unele state americane, după cum relatează publicația americană Daily Wire. În ceea ce privește Partidul Democrat, potrivit unui sondaj recent făcut de Morning Consult, cinci dintre cei mai puțin populari șase guvernatori din Statele Unite sunt membri ai acestui partid, iar un sondaj realizat de Washington Post și ABC News, publicat la mijlocul lunii noiembrie, a constatat că, în cazul în care alegerile intermediare ar avea loc acum, alegătorii ar prefera să voteze candidații republicani la Congres în fața celor democrați, cu o marjă record de 10 puncte, de la 51% la 41%.

În aceste condiții, administrația prezidențială a hotărât să schimbe percepția americanilor despre situația actuală din SUA, în acest scop înalți oficiali de la Washington întâlnindu-se discret cu o parte dintre jurnaliștii favorabili democraților și lui Joe Biden, pentru a-i convinge să prezinte într-o lumină mult mai bună felul în care face față administrația Biden problemelor din economia americană.  

Buletinul informativ al CNN a relatat că oficiali de la Casa Albă și din administrație, printre care s-au aflat directorii adjuncți ai Consiliului Economic Național, David Kamin și Bharat Ramamurti, împreună cu reprezentantul porturilor din Supply Chain Disruptions Task Force, John Porcari, au discutat cu redacțiile de știri despre faptul că economia americană s-ar afla într-o formă mult mai bună decât a fost anul trecut. Pentru asta au folosit argumente privind tendințele legate de crearea de locuri de muncă, creșterea economică, lanțurile de aprovizionare și altele.

"Conversațiile au fost productive, prezentatorii, reporterii și producătorii ajungând să vorbească cu oficialii", mai spune buletinul CNN. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.